Politie Gelderland-Midden

Man gewond na vechtpartij: politie zoekt getuigen
Publicatiedatum: 24-5-2006 14:56:46

Arnhem - Een 21-jarige man uit Westervoort is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt nadat hij op de Pauwstraat in Arnhem door meerdere personen zou zijn mishandeld. De man is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Omstreeks kwart over twee werd het slachtoffer gewond op straat aangetroffen door agenten nadat gemeld was dat er op de Pauwstraat zou worden gevochten. Op dat moment is personeel van een ambulance al bezig het slachtoffer te verzorgen. Volgens omstanders zou het slachtoffer door drie mannen zijn geslagen waardoor het slachtoffer buiten bewustzijn was geraakt. Getuigen sprake van drie mannen, allen blank en opvallend groot. Eén van hen zou een witte broek gedragen hebben, de anderen een legerbroek en een zwarte broek. Na de mishandeling zouden de drie zijn weggerend richting NS-station. Getuigen, die meer informatie hebben over het voorval en die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man aangehouden na insluiping

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:55:58

De Steeg - Een 47-jarige man uit de gemeente Rheden is dinsdagavond door de politie aangehouden wegens diefstal. De man was door bewoners van een huis in De Steeg op heterdaad betrapt toen hij de woning was ingeslopen. De bewoners vatten de man in de kraag en droegen hem even later over aan de politie. Volgens de bewoners zou de man al een paar keer eerder binnen zijn geweest en zou daarbij sigaretten hebben gestolen. De man is in de loop van woensdag vrijgelaten na verhoor en had de diefstal bekend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw is oplichters te slim af

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:55:15

Arnhem - Een 82-jarige vrouw uit de Arnhemse wijk Presikhaaf is dinsdag haar oplichters te slim af geweest. Twee onbekende vrouwen hadden met een smoes bij de vrouw binnen weten te komen en daarna haar bankpas buitgemaakt. Later kreeg de vrouw een telefoontje van iemand die zich uitgaf als medewerker van de bank, waar de vrouw klant was. Met een leugenachtig verhaal probeerde hij haar pincode te ontfutselen maar de vrouw weigerde dat. Na het gesprek werd ze wederom gebeld, nu door iemand die zich uitgaf voor een politieagent die beweerde de twee verdachten te hebben aangehouden voor de diefstal van haar bankpas en de pincode nodig te hebben. Maar ook nu gaf de Arnhemse geen krimp. Wel heeft ze aangifte gedaan van diefstal van haar bankpas. De politie waarschuwt alert te zijn voor dit soort praktijken, waar kennelijk vooral de kwetsbaren in de samenleving door het dievengilde worden uitgezocht. Zowel banken als de politie zullen nooit om een pincode vragen, die is immers persoonlijk. Verder adviseert de politie nooit zomaar vreemden binnen te laten: verifieer altijd bij het bedrijf of de instelling waarvoor men werkzaam zegt te zijn. Vaak druipen de daders dan al af. En wanneer men de zaak niet vertrouwd waarschuw dan direct de politie via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velpenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:54:33

Velp - De Velpse politie heeft dinsdagavond na een melding van huiselijk geweld een 27-jarige man uit Velp in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn kostbaas en een huisgenoot te hebben mishandeld. Beide slachtoffer liepen lichte verwondingen op.

Omstreeks half tien brak er ruzie uit tussen de Velpenaar en zijn 51-jarige huisgenoot. Daarbij zou de 27-jarige de 51-jarige hebben geslagen. Toen de huiseigenaar, een 59-jarige Velpenaar, tussenbeide wilde springen zou hij eveneens door de 27-jarige zijn geslagen. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Die hield de 27-jarige man in de woning aan. Beide slachtoffers deden aangifte. De verdachte Velpenaar is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autobrand brengt wapen aan het licht

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:53:58

Arnhem - Een spontane autobrand in Arnhem heeft dinsdag een wapen aan het licht gebracht. Het wapen, een luchtbuks, mag men niet zomaar voor het grijpen hebben en is door de politie in beslag genomen. Een 34-jarige Huissenaar reed dinsdagavond omstreeks kwart over acht met zijn auto over de Rijkerswoerdsestraat in Arnhem. Tijdens het rijden sloeg de motor af en vloog de wagen in brand. De bestuurder wist tijdig uit te stappen en bleef verder ongedeerd. De brandweer moest er wel aan te pas komen om het vuur uit te maken. Daarbij stuitten brandweerlieden achter in de auto op een luchtbuks. Die werd door aanwezige agenten in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hennepkwekerij opgerold

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:51:29

Arnhem - In een woning in de wijk Malburgen heeft de politie dinsdagavond een hennepkwekerij opgerold. Op de zolder van het pand troffen agenten een volledig ingerichte kwekerij aan met 500 hennepplanten. De kwekerij werd ontmanteld en alle in beslag genomen goederen werden vernietigd. Door het energiebedrijf werd geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgetapt. Daarop werd ook de stroommeter meegenomen. In het pand werden verder geen personen aangetroffen. Aanhoudingen werden ook nog niet verricht. De politie zegt nog op zoek te zijn naar de verantwoordelijken voor het in bedrijf hebben van de hennepkwekerij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Tieners aangehouden wegens winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 24-5-2006 14:50:39

Arnhem - De politie van Arnhem heeft dinsdagmiddag vier tieners in de leeftijd van dertien tot en met vijftien jaar aangehouden in verband met winkeldiefstallen. Rond kwart voor drie werden twee jongens van veertien en vijftien jaar uit Arnhem betrapt door beveiligingspersoneel van winkelcentrum Kronenburg. De twee zouden make-up artikelen hebben gestolen. Beide jongens zijn in verzekering gesteld.
Even later liepen bij hetzelfde winkelcentrum twee meisjes van dertien en veertien jaar uit Arnhem tegen de lamp. Zij werden ervan verdacht batterijen en oordopjes te hebben gestolen. De twee bekende later tegenover de politie en zijn aan hun ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---