Provincie Drenthe

Bodemsanering, locatie: Vaart ZZ 31 te Assen, gemeente Assen, beschikking ernst, spoed en instemming met het saneringsplan

---

Gedeputeerde staten van Drenthe delen mee dat zij op 19 april 2006 een melding hebben ontvangen van Stichting Woonconcept te Meppel over het voornemen de verontreiniging te saneren op de locatie Vaart ZZ 31 te Assen in de gemeente Assen.

Het saneringsplan houdt samengevat in dat de verontreinigde grond wordt ontgraven en afgevoerd naar een verwerkingsinrichting. Het grondwater wordt gesaneerd door middel van persluchtinjectie in combinatie met grondwateronttrekking. De sanering wordt functiegericht uitgevoerd. Na de sanering is het terrein geschikt voor de functie wonen met tuin.

Naar aanleiding van de melding zijn gedeputeerde staten van plan om op grond van de Wet bodembescherming het besluit te nemen dat er sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging, waarvoor een spoedige sanering noodzakelijk is en in te stemmen met het saneringsplan.

Van 29 mei 2006 tot en met 10 juli 2006 liggen de ontwerpbeschikking, de hieraan ten grondslag liggende rapporten en het saneringsplan ter inzage:


- bij de provincie Drenthe, Stafgroep Communicatie, Westerbrink 1 te Assen, op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur;


- bij de gemeente Assen, balie Bouwen en Stadsinrichting van de Dienst Ontwikkeling (Noordersingel 33). Op verzoek kunnen stukken ook gedurende drie aaneengesloten uren per week buiten kantooruren worden ingezien. Wanneer men van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, wordt men verzocht daarvoor een afspraak te maken met de heer P. Bel, coördinator balie Bouwen en Stadsinrichting, telefoonnummer (0592) 36 69 11, toestel 67 73.

Gedurende de termijn van terinzageligging bestaat voor belanghebbenden de mogelijkheid hun zienswijze over de melding en de ontwerpbeschikking schriftelijk of mondeling naar voren te brengen bij gedeputeerde staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen. Als men dit mondeling wenst te doen, moet hiervoor een afspraak worden gemaakt binnen de termijn van terinzageligging. Belanghebbenden die geen zienswijze hebben ingebracht, hebben in principe geen mogelijkheid om tegen het definitieve besluit beroep in te stellen bij de administratieve rechter.

Voor informatie kunt u contact opnemen met de projectleider bodemsanering, de heer W. van Oosterom, telefoonnummer (0592) 36 53 34