Gemeente Coevorden

Gemeente verstuurt binnenkort aanmaningen

De gemeente Coevorden verstuurt binnenkort aanmaningen naar de mensen, die de gemeentelijke belastingen van dit jaar nog niet hebben betaald. Het gaat hierbij om diegene, die geen gebruik maakt van automatische incasso. Bij de aanmaning worden extra kosten in rekening gebracht. U kunt deze extra kosten voorkomen door op korte termijn het verschuldigde bedrag over te maken. Als u een verzoek om kwijtschelding hebt ingediend, maar nog geen antwoord hebt ontvangen, krijgt u vooralsnog geen aanmaning.

De aanslag gemeentelijke belastingen moet uiterlijk op 31 mei 2006 betaald worden. Het gaat hierbij om de bedragen voor de afvalstoffenheffing en de onroerende zaak belastingen. De aanmaning, die binnenkort wordt verstuurd, heeft met name betrekking op de aanslagen met dagtekening 28 februari 2006. Boven op het bedrag van de aanslag worden extra kosten in rekening gebracht. Wie die extra kosten wil vermijden moet op korte termijn het verschuldigde bedrag alsnog overmaken. In ieder geval voor de dag, waarop de aanmaningen worden verzonden. Wie niet op de aanmaning reageert ontvangt na enige tijd een dwangbevel met nog hogere incassokosten.

Kwijtschelding

Zoals aangegeven ontvangt u geen aanmaning, als u nog geen reactie hebt gehad op uw verzoek voor kwijtschelding. Bij het waterschap Velt&Vecht worden de verzoeken op dit moment zo snel mogelijk afgehandeld.

Automatische betaling

Wie wil voorkomen dat het betalen van de gemeentelijke belastingaanslag wordt vergeten, kan opdracht geven voor automatische incasso. In dat geval wordt het bedrag in kleinere maandbedragen van de rekening afgeschreven. Een verzoek tot automatische incasso kunt u aanvragen bij de Publieksafdeling, Loket Belastingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksafdeling, Loket Belastingen 0524-598451.