Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (24-05-06)

OOSTERHOUT NB, 24 mei 2006

Verdachte vechtpartij met mes aangehouden
(zie ook persbericht 23/05/2006-avondeditie)

OOSTERHOUT / VLIJMEN: Politiemensen van het korps Brabant-Noord hebben woensdagochtend 24 mei een 49-jarige man uit Vlijmen aangehouden en vervolgens overgedragen aan de politie Oosterhout.
De man wordt ervan verdacht dinsdagavond 23 mei betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in een woning aan de Lijndonk, waarbij twee mensen verwond werden met een mes. De twee gewonde mannen, 36 en 40 jaar oud en woonachtig in Nieuw-Beijerland, waren op bezoek bij een 44-jarige vrouw uit Oosterhout. In haar woning aan de Lijndonk kreeg zij ruzie met een man met wie zij een civiel geschil had over de betaling van een rekening. De discussie mondde uit in een vechtpartij tussen deze man en de 36-jarige man uit Nieuw-Beijerland. Die werd tijdens de vechtpartij met een mes in zijn buik geraakt. De 40-jarige man uit Nieuw-Beijerland wilde tussenbeide komen en greep daarbij in het mes. Deze man liep letsel aan zijn hand op. Beide mannen zijn in een ziekenhuis in Breda behandeld. De 36-jarige man is dinsdagavond nog aan zijn verwondingen geopereerd.
Politieonderzoek leidde naar de Vlijmense verdachte. De man wordt op dit moment verhoord.

Politie houdt winkeldieven aan

DONGEN: Dinsdag 23 mei omstreeks 15.20 uur heeft de politie op de Monseigneur Schaepmanlaan een 20-jarige jongen uit Dongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had in een winkel aan de Hoge Ham sportschoenen meegenomen zonder te betalen. Een medewerkster van de winkel wees de man aan de politie aan. De schoenen zijn later elders teruggevonden. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. De man ontkent de winkeldiefstal te hebben gepleegd en is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

DONGEN: Winkelpersoneel van een supermarkt aan het Looiersplein hield woensdag 24 mei omstreeks 13.00 uur een 15-jarige jongen uit Dongen aan op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had geprobeerd snoep weg te halen. Hij is overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij heeft de diefstal bekend en wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Politie houdt verkeerscontrole

WAALWIJK: Dinsdagmiddag 23 mei heeft de politie op de Drunenseweg een verkeerscontrole gehouden. Dertien automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Tijdens controles op diverse andere plaatsen in Waalwijk zijn bovendien zeven bekeuringen uitgedeeld aan bestuurders voor:

- niet dragen van de autogordel (2)

- niet dragen van een helm (2)

- geen APK keuring (1)

- niet-handsfree bellen (1)

- rijden zonder geldige verzekering (1).

Politie houdt wegpiraat aan

RAAMSDONKSVEER: Dinsdag 23 mei omstreeks 19.35 uur heeft de politie op rijksweg A59 een 28-jarige man uit Sittard aangehouden. De man was de agenten opgevallen, toen hij door de berm reed. Ze reden achter de man aan om hem te controleren. De automobilist reed daarbij met een snelheid van ongeveer 160 km/uur en haalde met een hoge snelheid vier keer een auto rechts in. Ook zagen de agenten dat de bestuurder meerdere malen aan het bumper kleven was. Hij maakte geen gebruik van zijn richtingaanwijzers en haalde een vrachtwagen rechts in door over de vluchtstrook te rijden. De politie hield de wegpiraat aan en hij is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt terzake gevaarlijk rijgedrag.

Auteur: Ilse Matthijsen