Provincie Groningen

De Groningse onderwijsprijs van start 24 mei 2006

De provincie Groningen attendeert alle scholen in de provincie op de mogelijkheid zich aan te melden voor de Groningse Onderwijsprijs. Deze prijs is de opstap naar de Nationale Onderwijsprijs. De winnaars in 2004 waren de OBS De Badde in Musselkanaal (categorie basisonderwijs) en de W.A. van Lieflandschool in Groningen (categorie voortgezet onderwijs). Welke school wordt dit keer de winnaar die mee zal doen aan de landelijke finale?

Elke school in Nederland heeft in april een folder ontvangen met de spelregels van de Nationale Onderwijsprijs. De tweejaarlijkse `Oscar van het Nederlandse Onderwijs' heeft als belangrijkste doelstelling inspirerende initiatieven in het Nederlandse onderwijs voor het voetlicht te brengen en te verspreiden.

Regionaal profileren
De Nationale Onderwijsprijs bestaat uit een kunstwerk ('De Bronzen Olifant') en een bedrag van 7.000 euro. Scholen kunnen deelnemen met een activiteit of project uit hun eigen onderwijspraktijk. De prijs heeft een getrapte opzet: in elke provincie en op Aruba wordt in het najaar een eigen onderwijsprijs uitgereikt, opdat scholen zich ook regionaal kunnen profileren. De winnaars worden genomineerd voor de landelijke finale.

De Nationale Onderwijsprijs neemt dit jaar een nieuwe vlucht. Er wordt een `knip' aangebracht tussen primair en voortgezet onderwijs aan de ene kant en het beroepsonderwijs aan de andere kant. De laatste gaat door het leven onder de nieuwe naam: Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs.

Alle informatie is te vinden op de site van de onderwijsprijs. Belangstellende scholen kunnen zich via het aanmeldformulier op deze site aanmelden bij het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP), dat de coördinatie in handen heeft. Alle inzendingen worden te zijner tijd geplaatst op de website.

24 mei 2006