Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 24-05-2006

Inbreker auto aangehouden

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 15-jarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor in een auto te hebben ingebroken, die aan het Sweelinckplein stond geparkeerd. Een van de ramen was ingeslagen en een tas was uit de auto weggenomen. Naar aanleiding van het signalement dat getuigen gaven, werd de aangehouden jongen herkend. Hij heeft zich bij het politiebureau gemeld. De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

Aangehouden voor openstaande zaken

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond op de Buys Ballotweg een 33-jarige man uit Den Bosch aangehouden. De politie gaf de man een stopteken omdat hij mogelijk reed met een ongeldig rijbewijs. Zijn rijbewijs bleek te zijn verlengd. Hij bleek wel nog zaken open te hebben staan en is aangehouden.

Aanhoudingen na stelen portemonnee

s-Hertogenboch Dinsdagmiddag zijn drie personen aangehouden, een 32-jarige man uit Den Bosch, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, en een 38-jarige man uit Den Bosch. De laatste twee mannen worden ervan verdacht vanuit een bedrijf aan de Pastoor van Thiellaan in Rosmalen een portemonnee te hebben gestolen van een 21-jarige medewerkster. Deze mannen wilden daar gebruik maken van het toilet en hebben de portemonnee vermoedelijk uit een kantoortje gestolen. De 32-jarige man stond buiten in een auto te wachten, waarmee de daders er snel vandoor gingen. De 32-jarige man is later alleen, rijdend in de auto door de politie aangehouden op de Frater Celestinusstraat. De politie zag de 38-jarige man in de Cypresstraat lopen en heeft hem aangehouden. Bij zijn aanhouding heeft hij zich verzet en is pepperspray tegen hem gebruikt. De 35-jarige man is later in een woning aan het Essenplein aangehouden. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

Boxtel Dinsdagmiddag heeft de politie een 16-jarige Boxtelse aangehouden voor winkeldiefstal. In een winkel aan de Rechterstraat had zij getracht een bikini te stelen (waarde 26,90) maar zij werd hierop betrapt. De politie heeft haar vervolgens aangehouden en gehoord. De jongedame komt in aanmerking voor strafafdoening via Bureau Halt.

Wandelaarster geschampt door vrachtwagen

Sint Oedenrode Een 36-jarige vrouw raakte dinsdagmiddag lichtgewond nadat zij door een vrachtwagen werd geschampt op de Slophoosweg. De vrouw wandelde daar met een kennis en liep in de linkerberm in de richting van de Boxtelseweg, toen een vrachtwagen hen van achteren naderde. Deze raakte de vrouw in het voorbijgaan aan haar rechterzijde en reed vervolgens door. De vrouw verwondde hierbij haar rechterbeen.

De politie is op zoek naar de nog onbekende vrachtwagenchauffeur, die reed in een lichtblauwe vrachtauto. Op de achterzijde van de cabine stonden de letters EB. De chauffeur is na de aanrijding rechtsaf de Boxtelseweg ingeslagen.

De politie verzoekt getuigen te bellen naar het algemene nummer 0900-8844.

Vrouw slachtoffer van zakkenrollerij

Uden Een 68-jarige vrouw uit Uden is dinsdagmiddag slachtoffer geworden van zakkenrollerij in een winkel aan de Markt in Uden. Tijdens het winkelen werd er meerdere malen tegen haar aangeduwd. Vermoedelijk is de portemonnee toen door een nog onbekende dader uit de jaszak van de vrouw gegrist. Vervolgens is er een geldbedrag van haar rekening gepind. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie, die de zaak onderzoekt.

Man botst achterop vrachtwagen

Heesch Een 37-jarige man uit Berghem is vannacht gewond geraakt op de A59 toen hij achterop een vrachtwagen botste. De man wilde een flesje drinken pakken tijdens het rijden. Hij zag hierdoor de vrachtwagen voor hem over het hoofd en reed ertegenaan. De man raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Langenboom bleef ongedeerd.

Onder invloed

Mill - Op de Bosweg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige automobiliste uit Haps aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van drie uur.


-----

s-Hertogenbosch - Op de Graaf van Solmsweg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige automobilist uit Hilversum aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.


-----

Schijndel - Op de Zwembadweg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 20-jarige automobilist in zijn woonplaats aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Graffiti

Drunen De politie heeft woensdagmorgen in het Breeveldpark een 16-jarige jongen op heterdaad betrapt op het bekladden van een stenen kunstwerk. De jongen, woonachtig in Drunen had de steen met een zwarte stift beschilderd. Bekeken wordt of hij in aanmerking komt voor een alternatieve straf via Bureau Halt.

Verkeersongevallen

Lithoijen Een 20-jarige motorrijder uit Oss is woensdagmorgen gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de JF Kennedybaan. De motorrijder botste tijdens een inhaalmanoeuvre op een tegemoetkomende auto. De motorrijder is ter plaatse behandeld aan een gecompliceerde beenbreuk, waarna hij vervoerd is naar het Bernhovenziekenhuis om geopereerd te worden. De tegemoetkomende automobilist, een 32-jarige man uit Lith bleef ongedeerd, evenals zijn inzittende (een 60-jarige vrouw uit Lith).


-----

Den Bosch Op de kruising Kardinaal de Jongsingel met de Wil Andriessenstraat zijn woensdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Den Bosch en haar twee inzittenden (2 jongens van 13 en 6 jaar oud) gewond geraakt. De vrouw was tegen een boom aangereden, nadat zij uit moest wijken voor een auto die vanuit de Jongsingel de kruising op reed. De 29-jarige automobilist uit Den Bosch bleef ongedeerd.

Winkeldief aangehouden

Oss - De politie heeft woensdagmiddag een 24-jarige vrouw uit Oss aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had getracht levensmiddelen weg te nemen uit een supermarkt aan het Burchtplein, maar werd door winkelpersoneel betrapt. De totale waarde van de gestolen goederen bedroeg 18,36. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.


-----

Den Bosch De politie heeft woensdagmiddag een 38-jarige Bosschenaar aangehouden voor winkeldiefstal. De man had getracht in een doe-het-zelf-zaak aan de Vogelstraat een blik verf (waarde 22,19) te stelen, maar werd betrapt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de man een winkelverbod uitgereikt.