Gemeente Bladel


Inspraakprocedure project Oude Provincialeweg 48 te Hapert

Plan voor de bouw van 18 appartementen en 4 grondgebonden woningen op het terrein van de Oude Provincialeweg 48 te Hapert.

Algemene informatie

In het kader van de pilot `Wonen in Bladel" richt de gemeente zich extra op nieuwe woningbouwlocaties binnen het bestaand bebouwd gebied. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het Dorpenplan het perceel Oude Provincialeweg 48 aangewezen als potentiële inbreidingslocatie voor woningbouw. Voor dit gebied is een plan gemaakt voor de bouw van 18 appartementen en 4 grondgebonden woningen in een parkachtige omgeving. Het bestaande landhuis Oude Provincialeweg 48 blijft in een zo open mogelijke omgeving gehandhaafd. De bestaande bomen zullen binnen dit project zoveel mogelijk behouden blijven en maken onderdeel uit van het nieuwe parkgebied. Het vernieuwde parkgebied krijgt een openbaar karakter. Het appartementencomplex zal in 2 woonlagen met kap worden uitgevoerd. De woningen zijn geschikt voor senioren. Het plan voorziet in het realiseren van 22 ondergrondse parkeerplaatsen én 15 parkeerplaatsen die in het groengebied worden ingepast. De 4 grondgebonden woningen ten westen van het bestaande landhuis bestaan uit 1 bouwlaag met kap.

Informatie - en inspraakmogelijkheden

Het gemeentebestuur is voornemens om met gebruikmaking van de in artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening toegekende vrijstellingsbevoegdheid aan dit project mee te werken. Alvorens hiervoor de formele procedure te starten, geeft het gemeentebestuur iedereen de gelegenheid om op dit plan in te spreken. Voor dit project is een ruimtelijke onderbouwing op hoofdlijnen gemaakt. Ook zijn er ontwerpbouwtekeningen met foto-impressies voorhanden. Deze stukken kunnen worden ingezien bij de Centrale Balie in het gemeenthuis van 29 mei 2006 tot en met 3 juli 2006. Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen een schriftelijke inspraakreactie kenbaar maken. Ook bestaat de mogelijkheid om een mondelinge inspraakreactie te geven. Dit kan bij de Centrale Balie. Degenen die een inspraakreactie indienen, krijgen hierover een gemotiveerd standpunt van het gemeentebestuur. Voor nadere informatie over de voorgenomen plannen kunt u terecht bij de heer B. van Gerwen (tel. 361687) of de heer C. van Hintum (tel. 361691) van de afdeling Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM).


---