Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen

24-05-2006 ANVR schorst aangesloten reisonderneming Reisbrancheorganisatie ANVR heeft met ontzetting gereageerd op de televisiebeelden en uitspraken van een reisonderneming die zich inliet met het organiseren en aanbieden van reizen met kinderprostitutie als doel tijdens de uitzending Undercover in Nederland. Het ANVR heeft betrokken reisonderneming, mede na eigen onderzoek, in een brief laten weten over te gaan tot schorsing als lid van het ANVR om vervolgens het lidmaatschap te kunnen ontnemen.

De bewuste reisonderneming heeft gehandeld tegen alles waar het ANVR voor staat: kwaliteit en zekerheid! Het ANVR ondersteunt de bestrijding van seksueel misbruik van kinderen en heeft dit dan ook duidelijk in haar gedragscode staan. ANVR leden mogen zich op geen enkele wijze inlaten met het organiseren of aanbieden van reizen die (mede) kinderprostitutie ten doel hebben. ANVR reisondernemingen dragen er tevens zorg voor dat contracten met hotels kunnen worden opgezegd als deze gelegenheid geven tot dergelijke praktijken. Ook reizigers moeten weten dat seksueel misbruik van kinderen strafbaar is in Nederland, ook al werd het misdrijf in het buitenland begaan.

Het ANVR kan het handelen van bewuste reisonderneming niet tolereren en ziet zich dan ook genoodzaakt over te gaan tot deze uiterste maatregel.

- Directeur Romana Engeman neemt afscheid van het ANVR (24-05-2006)
- Verre Oosten favoriet bij Nederlandse vakantieganger (22-05-2006)