Prins Bernhard Cultuurfonds


Stichting Westerschouwen Kultureel wint Stimuleringsprijs Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland 2006

Middelburg, 24 mei 2006. Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland heeft besloten de Stimuleringsprijs 2006 van E 10.000 toe te kennen aan Stichting Westerschouwen Kultureel voor het zomerproject DEKUNSTVANHETVAKANTIEVIEREN in de Bewaerschole te Burgh-Haamstede.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland kent de prijs toe aan de Stichting Westerschouwen Kultureel als blijk van waardering voor de hoge kwaliteit van en verrassende keuzes in het tentoonstellingsprogramma van de Bewaerschole in Burgh-Haamstede. Door met gastcurators te werken wordt een breed spectrum van de beeldende en aangrenzende kunst op steeds verrassende wijze onder de aandacht gebracht van bewoners, bezoekers en toeristen.

Het geldbedrag wordt specifiek toegewezen aan het zomerproject DEKUNSTVANHETVAKANTIEVIEREN van gastcurator Adriaan Nette. Hij treft een tijdelijke voorziening om het 'eigentijdse' van het fenomeen 'vrije tijd' in (ver-)beeldende zin ontwikkelingsruimte te geven. In een laboratorium (VAK®LAB i.c. De Bewaerschole) wordt een aantal gasten o.l.v. een 'fun-team' op basis van 'praktijkervaringen van echte vakantiegangers' een arrangement aangeboden om 'het wezen van de vrije tijd' in alle denkbare facetten aan de orde te laten komen, zichtbaar gemaakt in een tentoonstellingsvorm. Het lab wordt ook opengesteld voor het publiek om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Ook worden er workshops en voordrachten gehouden. Zie ook www.bewaerschole.nl.

Als voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland reikt Commissaris van de Koningin in Zeeland, de heer drs. W.T. van Gelder de prijs symbolisch uit. Locatie en datum worden later bekend gemaakt.

De bekendmaking van deze prijs valt samen met de jaarlijkse Anjeractie, de landelijke collecte voor cultuur en natuurbehoud, die dit jaar wordt gehouden in de week van 14 t/m 20 mei. De collecte maakt het mogelijk dat in Zeeland jaarlijks ongeveer 100 organisaties gesteund worden met een totaalbedrag van bijna E 250.000.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zeeland beoogt met de jaarlijkse Stimuleringsprijs een mogelijkheid te bieden om de cultuur en het natuurbehoud in Zeeland extra te stimuleren. De projectvoorstellen kunnen zich richten op wetenschap, literatuur, beeldende kunst, audiovisuele kunst, muziek en muziektheater, dans, theater cultuurbehoud en natuurbehoud. De prijs is bedoeld voor met name jonge vrijwilligers of amateurs, die individueel of in georganiseerd verband een project willen uitvoeren dat uitstijgt boven hun reguliere activiteiten. Meer informatie over de prijs en het fonds kunt u krijgen op telefoonnummer (0118) 68 25 00 of via e-mail zl@cultuurfonds.nl.

Einde persbericht

Zie volgende pagina:


Noot voor de redactie,