Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

24 mei 2006

Vaassen - Snelkraak bij supermarkt Bij een supermarkt aan de Molenstraat vond een snelkraak plaats op woensdag (24-05) rond 03.20 uur. Een deurruit werd met een stoeptegel ingegooid. Binnen werden de sigarettenautomaten opengebroken. Ontvreemd werd een onbekende hoeveelheid rookwaar. De politie heeft met een speurhond een onderzoek ingesteld, maar trof geen verdachten in de omgeving aan.

Elburg - Politie controleert nav klachten Naar aanleiding van klachten heeft de politie in Doornspijk, Hoge Enk en 't Harde op dinsdagavond (23-05) de volgende controles gehouden. * Bewoners van De Singel in 't Harde klaagden over automobilisten die tijdens de avondspits vanaf het winkelcentrum tegen het verkeer inreden. Er werd gecontroleerd tijdens de avondspits, daarbij geen overtredingen waargenomen. *Omwonenden van de Mantelsweg / Lageweg in Doornspijk klaagden over bestuurders die op pocket- of minibikes 's avonds de buurt onveilig maakten. Tijdens controle hierop geen overtredingen geconstateerd. Wel werd op de Kerkdijk in Doornspijk een 31-jarige man uit Doornspijk betrapt op het rijden met een onverzekerde elektrische step. Dit vervoermiddel is volgens de wet een motorrijtuig en dient daarom te zijn verzekerd. De elektrische step werd in beslag genomen. Omdat de man weigerde de step af te staan werd hij aangehouden. Op het politiebureau kreeg hij een boete uitgereikt. Na het afhandelen van de formaliteiten werd hij weer heengezonden. *Drie automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Ook zijn op de Stadsweg te 't Harde drie van de 150 passerende automobilisten (tussen 19.00 en 21.00 u) geflitst voor te hoge snelheid. Eén bestuurder reed 124 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De bekeuring wordt thuisgestuurd. *De overige uren van de controle werd besteed aan het contact leggen met de jeugd. Zij werden opgezocht in de jongerencentra TOKO ('t Harde) en Deel 2 (Doornspijk). De politie wil de jongeren beter leren kennen en zonodig afspraken met hen over bijvoorbeeld het gebruik van hangplekken maken. In dat kader zullen de agenten vaker jongerencentra en hangplekken bezoeken.

Epe - Fietser gewond

Een 79-jarige fietser uit Heerde raakte op dinsdag (23-05) rond 16.25 uur gewond bij een aanrijding op de Heerderweg. De man sloeg linksaf, waarschijnlijk om de Paasvuurweg in te rijden, en verleende daarbij geen voorrang aan een achterop komende 41-jarige automobilist uit Beilen. De fietser werd met verwondingen aan hoofd en borstklas per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De fiets was totaal vernield; de auto raakte licht beschadigd.

Hierden - Drankrijder

Een 28-jarige automobiliste uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole op woensdag (24-05) rond 02.05 uur op de Molenweg onder invloed van alcohol. Ze blies 1,09 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Nunspeet - 4 automobilisten in overtreding

De politie heeft op dinsdagmorgen (23-05) bij verkeerscontroles aan 4 automobilisten een boete uitgereikt, t.w. 2x op de Nijverheidsweg voor het niet dragen van de autogordel; 1x op de Westerlaan, voor het niet dragen van de autogordel van de bestuurder, de kinderen zaten wel allemaal veilig (specifiek auto's op weg naar de nabijgelegen school werden gecontroleerd); 1x nabij de Franciscusschool, voor het parkeren op het trottoir. De politie ondersteunt met deze controles het beleid van de school.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --