Mei 2006

'All In budgetprijzen' vanaf zaterdag voor groot aantal Thomas Cook vakanties
Gerard Helming: 'Als dit aanslaat krijgt actie zeker een vervolg' Tot ontevredenheid van vele vakantiegangers zijn de lage prijzen waarmee geadverteerd wordt, niet de bedragen waarvoor je ook weg kunt. Thomas Cook introduceert daarom All In prijzen tijdens de 'Budgetweken'. Vanaf een totaal budget van EUR 500 boekt men een complete vakantie voor twee personen, inclusief retourvlucht, acht dagen verblijf en alle belastingen, toeslagen, administratiekosten én het Calamiteitenfonds.
Gerard Helming, directievoorzitter Thomas Cook Nederland: "Het is een regelmatig terugkerende klacht van klanten en consumentengroeperingen; de advertentieprijs is niet de prijs waarvoor je ook daadwerkelijk de reis boekt. Een situatie waar alleen een einde aan kan komen als er minimaal een branchebreed convenant is of als er wellicht wettelijke bepalingen zijn'.

Duidelijkheid
Thomas Cook komt volgens Helming met dit initiatief tegemoet aan de wens om duidelijkheid. 'De consument zal binnenkort zijn vakantiegeld ontvangen en gaan besteden. Bij Thomas Cook weet men tijdens de Budgetweken precies waar men aan toe is. Als blijkt dat dit aanslaat bij de consument zullen we hier zeker een vervolg aan geven', zegt hij.

Budgetweken
Tijdens de Budgetweken, die zaterdag 27 mei a.s. van start gaan, is er een ruim aanbod van vakanties van het reismerk Thomas Cook in vier prijssegmenten; EUR500, EUR800, EUR1.000 en EUR1.500. Nieuw en uniek is ook dat het budgetten zijn voor complete vakanties voor 2 personen en voor een aantal aanbiedingen geldt zelfs, dat er ook nog een kind of 1 of 2 extra volwassenen mee kan.

Bestemmingen
Bestemmingen die aangeboden worden, zijn o.a. Griekenland, Spanje, Turkije, Mexico, Dominicaanse Republiek en Cuba. Het kwaliteitsaanbod kan met de scherpe prijzen de concurrentie aan met de schreeuwende aanbiedingen per persoon waar de belastingen, toeslagen en administratiekosten nog niet zijn meegenomen.

Voorbeelden
Bijvoorbeeld: voor een budget van EUR 500 kan men op verschillende vertrekdata in juni met twee personen 8 dagen naar Tunesië, Monastir. Men verblijft in het viersterrenhotel Thalassa Village Skanes o.b.v. All Inclusive.

Boeken
Het reismerk Thomas Cook is te boeken bij één van de 180 Thomas Cook Travel Shops, de enige reisbureauketen in Nederland met een eigen huismerk dat bij geen ander reisbureau verkrijgbaar is. Daarnaast kan de consument terecht op thomascook.nl en het callcenter 0900 8454 (0,20c/pm).

Noot voor de redactie,