TNT Group

Persbericht

TNT test retrofit roetfilters

24 May 2006 - Amsterdam, TNT heeft vandaag de eerste voertuigen met een achteraf ingebouwde roetfilter gepresenteerd aan pers en publiek. Dit gebeurde tijdens de officiële bijeenkomst waar staatssecretaris van Geel van VROM het startsein gaf voor de retrofit pilotprojecten. In het kader hiervan test TNT het achteraf plaatsen van roetfilters op een deel van het huidige wagenpark. Dit project is een onderdeel van TNTs Driving Clean-programma. De aanschaf van EURO V voertuigen, zoals gisteren aangekondigd maakt ook deel uit van dit programma. Doel hiervan is het TNT wagenpark minder belastend te maken voor mens en milieu.

De kwaliteit van de lucht in de binnensteden heeft een hoge prioriteit in onze aanpak, aldus Carin ten Hage, Social Responsibility Project Director van TNT. Wat ons betreft kan het niet snel genoeg gaan. Daarom werken we ook graag mee met VROM aan het testen van retrofit roetfilters en pleiten wij ook voor een restrictief toegangsbeleid voor zwaar milieubelastende voertuigen in de binnensteden. Dat lijkt misschien tegenstrijdig voor een bedrijf met een wagenpark van 30.000 voertuigen wereldwijd, maar wij vinden het essentieel onze verantwoordelijkheid hierin te nemen.

TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers (ruim 163.500 inclusief de divisie Logistics, die TNT voornemens is af te stoten). In 2005 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard ( 13,6 miljard inclusief Logistics). TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York en Frankfurt. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.