Rijksdienst voor de Monumentenzorg

22-05-2006
Platform voor kleurhistorische kennisuitwisseling

Om kennisuitwisseling te bevorderen organiseert de RDMZ sinds 2005 drie maal per jaar een Kleurhistorisch Platform, volgens de beproefde methode van het Bouwhistorisch Platform. Uiteenlopende onderwerpen op het gebied van restauratie en conservatie van schilderwerk in en op gebouwen komen aanbod.

Het platform staat open voor elke (professioneel) geïnteresseerde en beoogt behalve kennisuitwisseling het werkterrein van de diverse disciplines te leren kennen. Een actieve bijdrage van de deelnemers wordt daarom zeer op prijs gesteld. Per bijeenkomst geeft een aantal sprekers een voordracht met aansluitend ruimte voor discussie. De onderwerpen zijn zeer divers; van de mogelijkheden van kleurhistorisch onderzoek en conserveringstechnieken tot het gebruik van traditionele schildermaterialen.

Het komende Kleurhistorisch Platform vindt plaats in samenwerking met het Bouwhistorisch Platform op woensdag 7 juni van 14.00-18.00 uur bij de RDMZ in Zeist.

Sprekers zijn Harriën van Dijk, bouwhistoricus, over het pand Hinthamerstraat 138 in Den Bosch en Elsbeth Geldhof, onderzoeker-restaurator, over hoe bouwhistorisch onderzoek en kleurhistorisch onderzoek elkaar ondersteunen en versterken door het gelijktijdig en in nauw overleg uit te voeren. Aansluitend zal er aan de hand van voorbeelden uit de zaal worden gediscussieerd over vroege gevelafwerkingen, zoals imitatienatuursteen.
Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. U kunt zich aanmelden of meer informatie opvragen per e-mail bij ir. Mariël Polman: m.polman@monumentenzorg.nl en drs. Bernice Crijns: b.crijns@monumentenzorg.nl.