Ingezonden persbericht


Persbericht

Kensington benoemd tot beste Europese aanbieder van computer-accessoires

~ wint award voor beste product bij vooraanstaande Europese verkiezing ~

Houten, 24 mei 2006 - Kensington, toonaangevend fabrikant van computer-accesssoires, is afgelopen week tijdens de 'Best of RetailVision Europe Awards' in Barcelona, uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Best Product: Accessories'

De 'Best of RetailVision Europe Awards' worden uitgereikt tijdens RetailVision Europe. Met deze prijzen laten toonaangevende verkopers en distributeurs in de Europese PC- en consumentenelektronicamarkt hun waardering zien voor de technologische innovatie en verkoopstrategieën van de verkopende bedrijven.

Kensington versloeg meer dan 105 verkopende partijen waaronder sterke concurrenten als Belkin, Griffin, Monster, Dicato, Trust en Tucano.

"Dit is een belangrijke mijlpaal voor Kensington's channelstrategie" aldus Phil O'Neill, managing director bij Kensington Europe. "Tot twee jaar geleden waren Kensington-producten nauwelijks te vinden in de Europese schappen. Tegenwoordig zijn we te vinden bij meer dan 2.000 verkooppunten in de belangrijkste markten. Ik ben er van overtuigd dat deze prijs niet alleen de zichtbaarheid van Kensington vergroot, maar dat ook de marktpenetratie en verkoop zal groeien."

"We zijn bijzonder blij met deze prijs. Het bewijst dat beslissingsmakers in de retail er zeker van zijn dat onze producten zullen belanden bij klanten in heel Europa. Aan deze blijk van vertrouwen voldoet Kensington maar wat graag", voegt Walter Dornstedt, European retail sales manager bij Kensington toe.

RetailVision Europe is het belangrijkste zakelijke evenement voor het verkoopkanaal. Het is de enige Pan-Europese aangelegenheid waar nieuwe PC- en consumentenelektronicaproducten en hun verkoopstrategie worden gepresenteerd. Daarnaast is het een goede gelegenheid voor het uitbreiden van (bestaande) zakelijke relaties en voor het nemen van belangrijke verkoopbeslissingen.

De 'Best of RetailVision Europe Awards' worden bijgewoond door veel bedrijven uit het verkoopkanaal zoals Genius, APC, Sony Europe en Altec Lansing. De awards worden gezien als één van de belangrijkste onderscheidingen voor bedrijven in de consumentenelektronicamarkt.

Meer dan 300 leidinggevenden, werkzaam bij meer dan 100 Europese vooraanstaande detailhandels, brengen hun stem uit voor de awards.

(323 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Kensington Europe
Al meer dan twintig jaar ontwerpt Kensington Europe innovatieve producten naar de wensen van computergebruikers thuis, op het werk of onderweg. Kensington Computer Accessoires verenigt creativiteit met bruikbaarheid en eenvoud om gebruiksvriendelijke en handige hulpmiddelen te bieden voor mobiel werken.

Kensington biedt intussen meer dan 300 toonaangevende technologische accessoires waaronder de populaire Expert Mouse Trackball. De Pocketmouse Pro Wireless Mouse, de Notebook Power Adapters en andere toepassingen voor Windows en Mac computers. Simpele, handige producten zoals de WIFI Finder 802.11 Network Detector en FlyLight USB Computer Light zijn trendsettend geweest voor de industrie. De industriële standaard is nog steeds de MicroSaver Notebook Security Cable van Kensington. Kensington biedt daarnaast een complete lijn van notebooktassen en ergonomische bureau-accessoires, waaronder verbindingsstukken en beeldschermfilters.

Kensington's producten zijn erop gericht het leven van de mobiele werker makkelijker te maken. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de productiviteit van bedrijven gemaximaliseerd wordt en dat hardware beveiligd is als er niemand op kantoor is.

Het hoofdkantoor van Kensington Europe is gevestigd in Aylesbury, England. Het Benelux kantoor bevindt zich in Houten. Kensington Technology Group is de technologische divisie van ACCO Brands, Inc. Kijk voor meer informatie op de Kensington website: www.kensington.nl

Voor meer informatie, fotomateriaal of test-exemplaren kunt u contact opnemen met Ilona de Bok of Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0) 40 235 46 00 Fax: + 31 (0) 40 235 46 01 Email: ilonadb/cathelijnev@lewispr.com Web: http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Kensington kunt u contact opnemen met Julie Vrij van Kensington: Tel. +31 (0)30 634 60 55
julie.vrij@kensington.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com