Ingezonden persbericht


CAO uitzendkrachten: weer flexibeler

De nieuwe bepalingen van de CAO voor uitzendkrachten van de NBBU spelen optimaal in op de nog steeds groeiende behoefte aan nauwgezet maatwerk op de arbeidsmarkt. Dat zegt Angela Pot, secretaris van de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen. "Bedrijven huren uitzendkrachten in om over een optimaal flexibel personeelsbestand te beschikken. Tegelijkertijd zie je dat de CAO's van deze inlenende bedrijven zelf de inzet van eigen tijdelijk personeel steeds makkelijker maken. Om je dienstverlening optimaal te houden, moet je als uitzendonderneming dus zorgen nóg wendbaarder te zijn," aldus Pot.

Dat wordt bijvoorbeeld bereikt doordat voortaan het uitzendbureau dezelfde regels kan toepassen voor het afsluiten van tijdelijke contracten en het uitsluiten van de loondoorbetalingverplichting als de inlenende werkgever in zijn eigen CAO heeft bepaald. "Zo heb je het beste van twee werelden: de algemene flexibiliteit van de uitzend-CAO en naar behoefte de branchespecifieke regeling van de inlenende werkgever". Een aantal regels over de loonuitbetaling wordt versoepeld: allerlei reserveringen, die vroeger verplicht werden opgespaard, kunnen nu wekelijks uitbetaald worden. Toeslagen voor overwerk en onregelmatige diensten kunnen naar keuze in geld, dan wel in tijd worden betaald.

Pot: "En zo maken we onze reputatie weer waar: de NBBU heeft de meest flexibele CAO van Nederland. Maatwerk en differentiatie naar de verschillende doelgroepen en vormen van dienstverlening in onze branche worden nu binnen één CAO mogelijk gemaakt." De NBBU sluit zijn CAO's af met de vakbond LBV. Deze nieuwe afspraken worden op 1 juli '06 van kracht.

Voor nadere informatie: NBBU, Angela Pot (secretaris bestuur), tel. nr. 030 2292219

De Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen NBBU is de werkgeversorganisatie van 380 uitzendondernemingen in het mkb-segment van de uitzendbranche

NBBU
Jan van Eijcklaan 2-6
3723 BC Bilthoven
030 2292219
info@nbbu.nl


---- --