Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (24/05)

BREDA, 24 mei 2006

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
ALPHEN: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een man aangehouden voor huiselijk geweld. De man, een 54-jarige inwoner van Alphen, zou zijn 52-jarige vrouw mishandeld hebben in hun woning in Alphen. De vrouw heeft geen aangifte gedaan bij de politie. De man is ingesloten en na verhoor woensdagmiddag heengezonden.

Voetbalgekte slaat toe
BREDA: Dat de voetbalkoorts ook in Breda aan het toenemen is werd woensdagochtend duidelijk bij een sportzaak aan de Eindstraat. De eigenaar van de winkel kwam er achter dat er vanuit de winkel een 25-tal voetbalshirts is gestolen. Het rek met voetbalshirts stond midden in de winkel. Hoe de winkeldieven de shirts mee hebben kunnen nemen is nog onduidelijk.

Sigaretten buit bij snelkraken
BAARLE-NASSAU/CHAAM: In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.15 uur heeft er een snelkraak plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Kerkstraat. De daders hebben een ruit kapotgeslagen waarna men uit de winkel een groot aantal sloffen sigaretten heeft meegenomen.

In diezelfde nacht is er vervolgens een snelkraak gepleegd bij een benzinepomp aan de Baarleseweg in Chaam. En getuige meldde dat hij rond 04.30 een klap had gehoord en toen een personenauto zag staan bij de benzinepomp bij de winkel. Daarbij zag hij een aantal mannen waarvan sommige bivakmutsen droegen. Deze mannen, de vermoedelijke daders, hebben de ruit van de winkel van de benzinepomp vernield. De politie heeft beeldmateriaal veiliggesteld. Zij sluit niet uit dat beide snelkraken door dezelfde dadergroep is gepleegd.

Auteur: Nicolette Bovenhorst