Gemeente Hengelo

Over communicatie gesproken thema-avond met bewonersorganisaties

Communicatie tussen bewonersorganisaties en gemeente was het thema van een drukbezochte bijeenkomst op dinsdag 23 mei in het stadhuis. De werkgroep Bewonersdag, bestaande uit vertegenwoordigers van bewonersorganisaties, gemeenteraad en wijkaanpak, wilde graag dit spraakmakende onderwerp op de agenda plaatsen. Genoeg stof tot discussie.

Onder leiding van wijkwethouder Janneke Oude Alink gaf gemeentesecretaris/algemeen directeur Wimjoost Licht een toelichting op het organisatieveranderingsproces dat momenteel gaande is binnen de gemeente Hengelo en de gevolgen voor communicatie met de burger.

Verschillende wijken, zelfde problemen met gemeente

Daarna gaven Roy Roemaat (voorzitter wijkraad Beflo Es Veldwijk) en Ellen Odenthal (voorzitter wijkraad Slangenbeek) een opsomming van de problemen in de contacten met de gemeentelijke organisatie. Opvallend is dat, hoewel de problematiek van de wijken erg verschilt, de problemen met de gemeente dezelfde zijn. Het is moeilijk om tijdig aan de juiste informatie te komen, afspraken te maken die houdbaar zijn en serieus genomen te worden.

De twee staken ook de hand in eigen boezem en benoemden een aantal verbeterpunten voor de wijkorganisaties. Dit leverde weer gespreksstof op voor de zes werkgroepen die doorpraatten over het onderwerp. Zowel de wethouder als de gemeentesecretaris maakten ijverig aantekeningen met de vaste bedoeling om er in de nieuwe organisatie werk van te maken.