LTO Noord

De bijeenkomsten over de Vogel- en Habitatrichtlijn voor de komende weken gaan niet door

De ledenbijeenkomsten over de Vogel- en Habitatrichtlijn die voor komende weken stonden gepland gaan voorlopig niet door. Dat hebben LTO en het ministerie van LNV afgelopen week besloten.

De bijeenkomsten zouden worden gehouden om boeren en tuinders te informeren over de gevolgen die de habitatrichtlijn heeft. LTO vreest dat veel bedrijven in de buurt van habitatgebieden te maken krijgen met beperkingen vanwege ammoniak en het waterbeheer en vroeg daarover duidelijkheid. Minister Veerman vond tijdens overleg tussen LTO en de minister in februari van dit jaar dat LTO zich te veel zorgen maakte over de gevolgen. Door bijeenkomsten zou mogelijk de vrees kunnen worden weggenomen, zo dacht de minister. LTO heeft intussen in de afgelopen weken bereikt dat het ministerie van LNV inziet dat er vooral op het ammoniakdossier veel onduidelijkheid is. LNV vond het daarom te vroeg voor bijeenkomsten met boeren en tuinders en wilde op dit moment alleen meewerken aan kaderbijeenkomsten. Volgens LTO is het weinig zinvol ledenbijeenkomsten te houden als LNV daar geen uitleg kan geven en had geen behoefte aan kaderbijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn daarom afgelast maar het voornemen is ze nu in september te houden.

De bijeenkomst over de gevolgen van de Vogel- en Habitatrichtlijn voor de land- en tuinbouw in Noord Nederland die gepland stond voor 1 juni âs avonds in Assen, gaat niet door.

Woensdag 24 mei 2006