Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Delft, 24 mei 2006

Waterlandziekenhuis wint Kroon op het Werk prijs 2006

Het Waterlandziekenhuis uit Purmerend kreeg vandaag uit handen van staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de Kroon op het Werk prijs 2006. Het Waterlandziekenhuis won deze prijs omdat het gezondheidsmanagement binnen deze organisatie - van preventie, reïntegratie tot aan scholing - diep en breed verankerd is, omdat zij opvallen door de wijze waarop leidinggevenden en werknemers zelf de verantwoordelijkheid krijgen en nemen om het ziekteverzuim zo laag mogelijk te houden, omdat zij haar eigen werknemers en leidinggevenden hiervoor zoveel mogelijk equipeert o.a. door een eigen opleiding en omdat zij een voortrekkersrol hebben bij reïntegratie-initiatieven en samenwerking in de omgeving.

De Kroon op het Werk is een jaarlijkse werkgeversprijs voor organisaties die op een opvallende wijze invulling geven aan hun preventie-, verzuim- en (re)integratiebeleid. Deze prijs wil daarmee een bijdrage leveren aan een betere positie van mensen met een arbeidshandicap. De prijs is een initiatief van de Commissie Het Werkend Perspectief en werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. De winnaar krijgt een cheque van 12.000 euro en een beeld van Theo MacKaay. Dit jaar dongen 50 Nederlandse bedrijven mee naar deze prijs. Vanaf 2007 wordt de prijs uitgereikt door het Werkgeversforum Kroon op het Werk.

Nominaties
Voor deze prijs waren naast het Waterlandziekenhuis (Purmerend), Tandheelkundig Centrum de Drietand (Maastricht), Verpleeghuis en Reactiveringscentrum Regina Pacis (Arnhem), Ubbink BV (Doesburg) en het Rode Kruis Ziekenhuis (Beverwijk) genomineerd.

Jury
De jury voor de Kroon op het Werkprijs staat onder voorzitterschap van staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bestaat verder uit: de heer J.W. van den Braak (directeur sociale zaken VNO/NCW), de heer R. de Groot (voorzitter RvB CWI), de heer A. Raaijmakers (hoofd P&O, Otto BV, winnaar 2004), de heer D. Veldhorst (hoofd bedrijfsgezondheidsdienst Akzo Nobel), mevrouw A. Jongerius (voorzitter FNV), de heer H. van der Waart (regiopolitie Utrecht, district Marco Polo, winnaar 1998), de heer G. Wanders (journalist), mevrouw A. Verstand-Bogaert (bestuurslid CG-raad) en mevrouw C. Wormsbecher (directeur drukkerij Wedding, winnaar 2005).

Het beeld van Theo MacKaay is een visualisatie van een man te paard, waarbij het paard de werkgever en de man de werknemer verbeeldt. De man dreigt van het paard af te vallen, maar het paard voorkomt dit door hem 'een kontje' te geven.

Noot voor de pers
Voor meer informatie over de prijs en de genomineerde bedrijven, en voor eventuele interviews met de genomineerden, kunt u contact opnemen met Anneloes Oosterlee of Mayke van Keep, tel. 0297 56 47 49 of in het weekend: 06 20489757. Aanvullende achtergrondinformatie over de Kroon op het Werk is daarnaast te vinden via de website www.kroonophetwerk.nl of www.werkendperspectief.nl.