Mei 2006

Rotsklimmers halen hun hart op in Malta
Mediterrane archipel ideale bestemming voor klimsporters (Rots)klimmers kunnen hun hart ophalen in Malta. Deze mediterrane archipel is een project gestart, waarbij de verschillende kliffen rondom Malta zelf en het buureiland Gozo geschikt worden gemaakt voor de klimsport. Malta is een perfecte bestemming voor deze outdoor activiteit, door onder andere het lekkere klimaat en de gemakkelijke toegang tot de spectaculaire kliffen.
Afbeelding Klimproject
Het verkeersbureau Malta en de Malta Rock Climbing Club hebben gezamenlijk een project opgezet, met als doel de verschillende kliffen rondom Malta en Gozo open te stellen voor de populaire klimsport. Malta heeft een aantal rotsen en binnenlandse valleien, welke zeer aantrekkelijk zijn voor klimmers.

Veiligheidankers
Deze plekken zijn voorzien van veiligheidsankers, die de risico's tot het minimum beperken bij het klimmen op de verticale rotswanden. Door het aanpassen van de verschillende klimmogelijkheden aan de Europese standaarden, wil Malta het 'klimsport-toerisme' verder ontwikkelen en Malta op de kaart zetten als aantrekkelijke klimbestemming in het Middellandse Zeegebied.

Trend
In Europa worden populaire beklimmingen steeds meer permanent voorzien van veiligheidsankers. Ook op Malta wordt deze trend gevolgd. Dit geeft de klimmer een moment van rust en de zelfverzekerdheid om de grenzen van zijn bekwaamheid te verleggen.

Veel landen rond de Middellandse Zee hebben volledig uitgeruste klimgebieden ontwikkeld. Deze worden gefinancierd en gesteund door de lokale overheden om reislustige klimmers te stimuleren hun vakantie op een van deze bestemmingen door te brengen.

Malta en Gozo
Malta en Gozo zijn vooral aantrekkelijk voor klimmers uit Noord-Europa. Een dichtbij klimbestemming, met het hele jaar door een perfect klimklimaat: warme dagen in de winter en een aangename bries in de zomer. Daarnaast zijn er op deze eilanden al 100 klimroutes aanwezig voor deze outdoor activiteit.

Enorme capaciteit
Er wordt een enorme capaciteit aangeboden in de vorm van kilometerslange kliffen, die gemakkelijk toegankelijk zijn voor klimmers. Op het moment zijn er al een aantal klimroutes klaar om bedwongen te worden. Aan het einde van het jaar moeten bijna alle klimroutes gereed zijn.

Meer informatie Malta: www.malta.nl
Meer informatie TMC: www.travelmc.com

Noot voor de redactie (