Clemens Cornieltje nieuwe voorzitter AOC-Raad

Aoc raad

Clemens Cornieltje nieuwe voorzitter AOC-Raad

De AOC Raad heeft op de Algemene Vergadering van 24 mei 2006 Clemens Cornielje benoemd tot voorzitter. Hij volgt daarmee de heer Jan den Ouden op, die in januari na voltooiing van zijn tweede ambtstermijn afscheid nam.

Clemens Cornielje is geboren in 1958 in Lobith en is enige tijd werkzaam geweest als leraar wiskunde in Arnhem en op de Lagere Agrarische School in Bemmel. In 1983 werd hij aangesteld als beleidsmedewerker onderwijs bij de Tweede Kamer-fractie van de VVD. Van 1988 tot 1989 was hij politiek adviseur van de vice-premier en de minister van Economische Zaken en van 1989 tot 1994 voorlichter/hoofd voorlichting van de VVD-fractie in de Tweede Kamer. Vervolgens is hij van 1994 tot 2005 zelf lid geweest van de Tweede Kamer. Hij was jarenlang de onderwijswoordvoerder van de VVD en ook enige tijd voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor OCW.
Sinds augustus vorig jaar is hij Commissaris van de Koningin in Gelderland.

De AOC Raad is de brancheorganisatie van de AOC's. Deze onderwijsinstellingen bieden op ruim 100 plaatsen in Nederland opleidingen vmbo-groen, mbo-groen en cursussen voor volwassenen. De AOC Raad behartigt de belangen van de AOC's, verzorgt de landelijke PR en is de ontmoetingsplaats voor iedereen die bij het groene onderwijs betrokken is. Clemens draagt het groene onderwijs een warm hart toe. De AOC Raad is dan ook zeer verheugd over zijn komst.


Noot voor de redactie,

Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven