Gemeente Doetinchem

Burgerjaarver...

Turks Cultureel Centrum naar Kennedylaan


- 24 mei 2006-
Het college van burgemeester en wethouders van Doetinchem laat een stedenbouwkundig plan uitwerken voor het braakliggend terrein van het voormalige bowlingcentrum aan de J.F. Kennedylaan. Uitgangspunt is de realisering van een Turks Cultureel Centrum met parkeerruimte op eigen terrein en een verkeersontsluiting via de Kennedylaan. Woningcorporatie Sité besloot eerder niet tot sloop van de negen woningen aan de Lampongstraat over te gaan waarmee de ontsluiting via die zijde vervalt.

Het Turks Cultureel Centrum vervangt het gebouw aan de Ds. van Dijkweg. Uitbreiding op de nieuwe locatie is mogelijk met ontmoetingsruimtes voor jongeren, ouderen en vrouwen. De gebedsruimte wordt een onderdeel van het nieuwe pand. De Islamitische vereniging Merkez zal het oude pand verkopen en samen met de gemeente op zoek gaan naar een geschikte architect voor het nieuwe pand.

Voor de opstelling van het stedenbouwkundig plan is een studie verricht naar 10 locaties. Stedenbouwkundige Andries Geerse heeft vervolgens voor het terrein van het voormalig bowlingcentrum vier inrichtingsmogelijkheden aangedragen. Na de presentatie en de gesprekken met de bewoners van panden aan de Lampongstraat is door woningcorporatie Sité besloten geen medewerking te verlenen aan sloop van de panden en herhuisvesting van de betrokken bewoners. Daarmee vervielen de twee alternatieven waarbij ontsluiting via de Lampongstraat was uitgewerkt.

Met de omwonenden gaat de gemeente verder praten over de inrichting van het terrein en de omgeving.