Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 24 mei

BERGEN OP ZOOM, 24 mei 2006

Man aangehouden met hennepstekjes

HOOGERHEIDE: De politie zag op dinsdagmiddag 23 mei een auto met grote snelheid wegrijden bij het zien de surveillerende politiemensen. Men besloot de papieren van de man te controleren. Toen de man naar zijn papieren werd gevraagd overhandigde hij een zakje softdrugs. Bij onderzoek van de auto zijn zon 150 stekjes van de hennepplant gevonden. D2 32-jarige Belg is aangehouden en overgebracht. Na verhoor en betaling van een schikking van 1200,- is hij in vrijheid gesteld.

Gewonde bij verkeersongeval

RUCPHEN: Op dinsdagavond 23 mei gebeurde er een verkeersongeval. Een 33-jarige automobilist uit Etten-Leur reed over de Nachtegaalstraat richting de Mezendonk. De man kon niet op tijd remmen voor een auto die voor hem stilstond, bestuurd door een 37-jarige man uit Arnhem. De laatstgenoemde man is met rugklachten en nekpijn naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd.

Bedrijfsinbraak

STEENBERGEN: De politie kreeg op dinsdagavond een alarmmelding van een bedrijf aan de Drukkerij. De daders forceerden een deur aan de zijkant van het bedrijf. Er is computerapparatuur en geld ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Twee aanhoudingen in verband met heling

OUD GASTEL: De politie hield op woensdag even na middernacht twee mannen aan. Surveillerende politiemensen zagen de twee in een auto rijden waarvan de lichten defect waren. De politie hield de auto staande. In de auto zagen ze inbrekersgereedschap liggen. Bij verdere doorzoeking werd er onder andere een geldbedrag gevonden. De 30-jarige man uit Den Haag en de 26-jarige man uit Den Haag zijn aangehouden. De laatstgenoemde stond gesignaleerd voor de regio Haaglanden. Na afhandeling van deze zaak zal hij terzake heling worden aangehouden. De andere man is aangehouden voor heling. Bij zijn aanhouding is ook een aanzienlijk geldbedrag in zijn kleding gevonden. Hij is in verzekering gesteld. de politie onderzoekt de zaak verder.

Vrouw mishandeld bij verkeersruzie

ROOSENDAAL: Een 29-jarige vrouw uit Roosendaal liet op woensdag 24 mei een van rechts komende auto niet voor op de Berkenlaan, daar zij deze te laat zag. Op de kruising tussen de Eikenlaan en de
Burgerhoutsestraat blokkeerde de automobilist die geen voorrang kreeg de Roosendaalse de weg. Ze werd boos en reed om de auto heen. Even verderop stopte ze voor rood licht. De andere bestuurster reed achter haar aan, stopte, stapte uit en liep naar de auto. Ze trok de portier open en sloeg de vrouw in het gezicht. Het slachtoffer is vervolgens weggereden.

Auteur: Inge Rijgersberg