Studenten organiseren festival voor gehandicapte kinderen

Aaaaha! the actor factory

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studentenvereniging bestaat 90 jaar en de studenten vieren feest. Maar zij willen ook wat terug doen voor de stad en organiseren daarom op hemelvaartsdag een groots muziekspectakel voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.

Het idee voor een sociaal muziekspectakel komt voort uit het verlangen van studenten om naast het vele feesten ook iets zinvols te doen voor de medemens. Speciaal voor mensen met een geestelijk en/of meervoudige beperking toveren zij hun eigen feestterrein voor een dag om tot een gigantisch speelparadijs. In een wervelende muziekshow gepresenteerd door Erik Peekel zal er heel wat afgeswingd worden met Replay, de Hermes House Band, Sugar Lee Hooper, Christon en vele anderen. Niemand hoeft zich op het terrein te vervelen: van springkussen tot draaimolen, van schminkhal tot basketbalarena, van clown tot goochelaar, er is voor ieder wat wils. De studenten bieden het festival kostenloos aan, zij zijn maanden bezig geweest met de organisatie. Daartoe hebben ze zelf sponsors geworven.

De studenten hebben zelfs een hele commissie opgezet om zich in te zetten voor hun stad en haar hulpbehoevende inwoners. Twee verenigingen, het RSC en de RVSV, werken binnen de commissie samen. Deze commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van het Unlimited Festival. Vanuit het oogpunt iets terug te geven aan de omgeving waarin studenten de ruimte krijgen zich naar hartelust te vermaken initieert deze commissie jaarlijks verschillende evenementen. Variërend van een kerstevenement voor de gehele wijk Kralingen tot een paasontbijt voor daklozenopvang Havenzicht en nu dus het Unlimited Festival.

Volgens Praeses Gemma Schoonderwoerd wordt het Unlimited Muziekspektakel het knallende hoogtepunt van alle activiteiten die de Rotterdam Commissie dit jaar georganiseerd heeft: 'De afgelopen maanden hebben we met zijn alle hard gewerkt aan het Unlimited Festival, we hebben topartiesten kunnen regelen en een geweldig mooi terrein met leuke activiteiten, het kan niet anders dan een onvergetelijke dag worden.'

Het Unlimited Festival is onderdeel van het Lustrum van de Rotterdamsche Vrouwelijke StudentenVereeniging. Deze ongemengde vrouwelijke studentenvereniging viert van 25 mei tot en met 5 juni haar 90ste verjaardag in de vorm van het 18de Lustrum met als thema Unlimited - Alle Grenzen Voorbij. Het lustrum omvat een tiendaagse periode die bol zal staan van culturele, wetenschappelijke, sportieve en overige feestelijke evenementen.

UNLIMITED FESTIVAL
Datum: donderdag 25 mei 2006
Tijd: 13:30-18:00
Locatie: Keileweg 65, Rotterdam (Lustrumterrein RVSV)