Publicatiedatum: 24 mei 2006

Nieuw Flevolands evenementenmagazine

Begin juni wordt de eerste editie van Dagje Flevoland, het nieuwe evenementenmagazine voor de provincie Flevoland in de gehele provincie huis-aan-huis bezorgd. Gedeputeerde Andries Greiner nam jl. maandag 22 mei de voorpagina van het magazine, dat in opdracht van de provincie Flevoland is gemaakt, in ontvangst.

Na het wegvallen van het Flevolands Bureau voor Toerisme verscheen ook de Evenementenkrant Flevoland niet meer. De provincie Flevoland heeft voor 2006 besloten een nieuw evenementenmagazine uit te geven: "Dagje Flevoland".

Andries Greiner meldde, tijdens de presentatie van het nieuwe magazine in restaurant "De Kemphaan", dat hij verheugd was dat er na het faillissement van het FBT weer iets tastbaars tot stand was gekomen om het toerisme in Flevoland te bevorderen. Hij toonde zich verheugd dat er zoveel in Flevoland georganiseerd wordt. De evenementenkalender over de periode juni t/m december, vermeldt ruim 300 grote en kleine evenementen festivals en exposities. Zo is er aandacht voor het Mercatus Pieperfestival, het Almere Havenfestival, De Urkerdag, Bij de Pinken in Zeewolde, A Campingflight to Lowlands Paradise bij Biddinghuizen en het Hydron Waterfestival in Lelystad. Het zijn maar enkele voorbeelden van activiteiten waaraan deze zomer en herfst kan worden deelgenomen. Ook sport komt ruimschoots aan bod. Te denken valt aan het EK triatlon in Almere of de Fish-Potato run van Urk naar Emmeloord.

Dagje Flevoland kent een oplage van 210.000 stuks en wordt huis-aan-huis verspreid. Ook komt het blad te liggen bij de VVV's en andere veel bezochte locaties in en om Flevoland. Het bevat leuke uitgaanstips en belicht verschillende locaties in de twaalfde provincie.