Gemeente Vlaardingen


Horecabedrijf op last van gemeente drie weken dicht

Op last van burgemeester Tjerk Bruinsma is het horecabedrijf Panda aan de Westhavenplaats te Vlaardingen met ingang van woensdag 24 mei 2006 voor drie weken gesloten. Reden voor deze maatregel is dat door personeel van de exploitant de afgelopen maand tot tweemaal toe geweld is gebruikt bij het beslechten van een onenigheid bij en in de horecazaak.

Het gebruik van geweld in of bij een horeca-inrichting door een exploitant en/of het personeel is, zonder dat sprake is van zelfverdediging, wettelijk niet toegestaan. In dit geval werd buiten de inrichting door een personeelslid een kopstoot uitgedeeld en werd enige tijd later een klant hardhandig de zaak uitgewerkt. In beide gevallen is aangifte gedaan bij de politie. Op het gebruik van geweld binnen of bij de horeca volgt in de meeste gevallen een forse sanctie.

Handhavingsbeleid

Het handhavingsbeleid dat op de horeca van toepassing is, wordt door de burgemeester consequent toegepast. Overtredingen in de horeca worden door de politie aan de burgemeester gerapporteerd. Op basis daarvan kan de burgemeester, wanneer daar aanleiding voor is, een bestuurlijke maatregel opleggen. Hierbij wordt de vergunninghouder eerst door hem gehoord.