Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 24 mei 2006, no. 153

Eindhovenaren weten Buurtbemiddeling goed te vinden.

Eindhovenaren die een conflict hebben met hun buren vinden steeds beter de weg naar Buurtbemiddeling. In de afgelopen acht maanden hebben ongeveer 50 buurtbemiddelaars samen meer dan 120 keer geholpen bij het bemiddelen en oplossen van burenruzies.

De politie is enthousiast over Buurtbemiddeling Eindhoven. Meldingen over o.a. geluidsoverlast, stankoverlast, vernieling of pestende kinderen zijn geen tijdrovende zaken meer voor de politie. De meldingen worden d.m.v. een telefoontje doorgesluisd naar Buurtbemiddeling, die op haar beurt vervolgens de vrijwilligers contact op laat nemen met de ruziënde buren. Ook woningbouwcorporaties geven ruziënde buren het telefoonnummer van buurtbemiddeling, of doen zelf melding van een conflict.

Onpartijdige bemiddelaars
In de meeste situaties worden twee buurtbemiddelaars ingezet. Deze zijn getraind in communicatie en conflictbemiddeling, ze hebben een onpartijdige houding en respecteren mensen van verschillende leefwijzen/culturen. De buurtbemiddelaars proberen de partijen met elkaar in gesprek te laten gaan, zorgen ervoor dat beide partijen hun verhaal kunnen vertellen en helpen hen tot een juiste oplossing te komen. De bemiddelaars spelen dus niet voor rechter.

De omvang van het vrijwilligersbestand kent een stijgende lijn, maar het aantal meldingen van conflicten stijgt nog veel meer. Buurtbemiddeling heeft dus te weinig capaciteit. Eindhovenaren die bij willen dragen aan verbetering van de leefbaarheid van de buurt of stad of meer informatie over Buurtbemiddeling Eindhoven willen kunnen contact opnemen via info@buurtbemiddeling-eindhoven.nl. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven