Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 24 mei 2006, no. 154

Vervanging verkeerslichten Boutenslaan â Hoogstraat

Woensdag 24 mei zijn de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt Boutenslaan â Hoogstraat in bedrijf gesteld. De verkeerslichten zijn vervangen in het kader van het project âaanpak black spotsâ, locaties waar veel ongevallen gebeurden.

Detectielussen
De nieuwe verkeerslichten zijn voorzien van detectielussen in het wegdek en drukknoppen voor fietsers en voetgangers. Hierdoor reageren de verkeerslichten veel beter op het verkeer dan de oude installatie en wordt onnodig wachten sterk verminderd. In tegenstelling tot de oude situatie moeten voetgangers gebruik maken van de drukknoppen. Als er niet gedrukt wordt, volgt er ook geen groen!

Wacht op groen
Voetgangers kunnen aan de tekst âwacht op groenâ in de drukknop, die gaat branden als er gedrukt wordt, zien dat de voetgangerslichten groen zullen worden. Door de voetgangerslichten niet op groen te zetten als er geen voetgangers zijn, hoeft het overige verkeer niet onnodig te wachten.

Niet gelijktijdig groen
Een andere grote verandering ten opzichte van de oude situatie is dat beide zijwegen niet meer gelijktijdig groen krijgen maar na elkaar. Het gelijktijdig groen zijn van het autoverkeer en langzaam verkeer op de zijrichtingen was een belangrijke oorzaak van de ongevallen. De beide zijrichtingen krijgen in de nieuwe regeling na elkaar groen waardoor linksafslaand verkeer vanuit de Hoogstraat ongehinderd de kruising kan passeren. In de oude situatie moest voorrang worden verleend aan tegemoetkomend verkeer. Door de wijziging kan het verkeer vanuit de Hoogstraat vlotter en veiliger de kruising passeren. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven