Dienstenbond CNV

Uitnodiging ledenvergadering voor medewerkers betrokken bij sourcing ECA, TS en RVS IT naar LOGICA/CMG.
24-05-2006

Op 28 april 2006 hebben wij, CNV Dienstenbond, u geïnformeerd over de uitkomsten van het overleg Sociaal Plan ING waarbij wij tevens de melding hebben gedaan van de ontvangst van plannen van ING voor het eerste grote outsourcingstraject. Omdat in onze ledenbestanden niet precies te traceren valt waar en bij welk onderdeel onze leden werkzaam zijn sturen wij deze uitnodiging naar alle leden zodat wij zeker zijn dat wij niemand overslaan die betrokken is bij deze sourcing.

Ondanks dat wij nog niet tot volledige overeenstemming zijn gekomen over het Sociaal Kader Sourcing en het Sociaal Plan willen wij graag met onze leden praten over de aangekondigde plannen.

Het sociaal kader sourcing en Sociaal Plan samen zullen de basis zijn waarop de besprekingen met LogicaCMG en ING zullen plaatsvinden maar van u willen wij graag horen op welke specifieke onderdelen wij nadere afspraken moeten maken met partijen.

Op 22 mei 2006 heeft LogicaCMG zich aan de bonden gepresenteerd. Gisteren 23 mei 2006 hebben wij ook met de OR over aankomende sourcingtrajecten in het algemeen en het huidige sourcingtraject naar LogicaCMG in het bijzonder overlegd. Gezien de constructieve verstandhouding tussen de vakbonden en de OR konden wij snel eens worden over onze samenwerking en rolvervulling gaande het sourcingtraject. Op 31 mei 2006 zal LogicaCMG nog nader ingaan op eventuele vragen en opmerkingen van de kant van vakbonden.

Rekeninghoudend met verschillende werktijden en relatief lange reisafstanden zullen wij een tweetal ledenvergaderingen houden. Dit met het oog om het zo laagdrempelig mogelijk te maken voor alle leden. Bewuste ledenvergaderingen zullen worden gehouden op:

Woensdag 7 juni 2006
Plaats: UTRECHT
Locatie: Hoofdkantoor FNV Bondgenoten

Aanvang eerste vergadering: 10.00 uur
Aanvang tweede vergadering: 19.30 uur

Deze vergaderingen zijn uitsluitend toegankelijk voor LEDEN van een van de vier bonden. Uiteraard is deze vergadering ook uitsluitend bedoeld voor de betrokken leden bij deze sourcing. Overigens een ieder die nog lid wordt voor de aanvang van of tijdens deze bijeenkomst mag uiteraard ook deze bijeenkomst bijwonen.

Omdat wij hier gaan praten over uw eigen specifieke arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid hopen wij dat u, ook al moet u misschien wat reizen en in eigen tijd komen, gebruik maakt van deze uitnodiging.

Nog even dit:
De CNV Dienstenbond behartigt uw collectieve en individuele belangen bij ING. Teneinde dit goed/beter te kunnen doen en in dat kader een rol van betekenis te kunnen vervullen, dienen wij te beschikken over een brede achterban die ons van nuttige informatie, adviezen en wensen kunnen voorzien. Om dit te kunnen bereiken doen wij een beroep op u. Wellicht kunt u uw collegas van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond overtuigen. Uiteraard zijn wij graag bereid u bij uw inspanningen te ondersteunen of in overleg met u activiteiten te ontplooien om de CNV Dienstenbond onder de aandacht van uw collegas te brengen. Verwijzing naar onze site: www.cnvdienstenbond.nl is ook een goede optie.

Indien wij in staat zijn om gezamenlijk het ledental te vergroten dan biedt dat voor u en ons meer perspectief om nog een grotere invloed te kunnen uitoefenen en een beter resultaat te kunnen bereiken.

Kortom, wij blijven uw belangen behartigen. Bovendien voor uw collegas voldoende redenen om nu lid te worden. Geef daarom bijgaande nieuwsflitsen aan uw collega en maak hem/haar lid.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met bestuurder Ahmed Kansouh, bereikbaar per telefoon 010 - 265 11 11 of per e-mail: rotterdam@cnvdibo.nl