Gemeente Doesburg


week 22-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 31 mei 2006, week 22.

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten

In zijn vergadering van 23 mei jl. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen of zaken besproken:

* Voor de vestiging van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten op diverse percelen in Beinum-West heeft het college het raadsvoorstel vastgesteld, ter behandeling en vaststelling in de raadsvergadering van 24 mei 2006. Daarbij is het college ook ingegaan op enkele zienswijzen, die schriftelijk zijn ingediend. Op korte termijn zal er een communicatieplan worden opgesteld voor de verdere communicatie over de plannen met zowel eigenaren als omwonenden.

* Het college is akkoord gegaan met de verlening van subsidie aan Stichting Gunung Binaya voor 2006.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvrage om bouwvergunning is ontvangen op:

22-5-2006, Molenveldsingel 11: plaatsen van een dakkapel op de achtergevel.

Aanvraag gebruiksvergunningen
De volgende aanvragen om gebruiksvergunning zijn ontvangen op:

23-5-2006, Magnolialaan 17: in gebruik houden van een gebouw met sportfunctie.

23-5-2006, Ph. Gastelaarsstraat 2: in gebruik houden van een kantoorgebouw (stadhuis).

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Welstandscommissie te Doetinchem
De eerstvolgende zitting van de Welstandscommissie is gepland op vrijdag 9 juni 2006 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de Welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

Wet voorkeursrecht gemeenten (art. 8)
Gebied Beinum-West te Doesburg
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken op grond van artikel 4 lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Doesburg op 24 mei 2006 op grond van het bepaalde in artikel 8 Wvg heeft besloten gronden die gelegen zijn in het gebied genaamd gebied Beinum-West te Doesburg aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 Wvg van toepassing zijn. Het gebied Beinum-West is gelegen te Doesburg en wordt globaal begrensd door de IJssel aan de noord- en westzijde, de wijk Campstede aan de oostzijde en de provinciale weg N338 aan de zuidzijde. Het besluit van de raad ligt tezamen met het raadsvoorstel en verdere bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 29 mei 2006 in het stadhuis van Doesburg, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg, voor een ieder kosteloos ter inzage. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant (van 29 mei 2006). Met dit raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 8a, eerste lid Wvg op 20 april 2006 besloten hebben, binnen de wettelijke termijn van 8 weken bestendigd.
Bezwaar en beroep
Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken ingaande de dag na dagtekening van deze bekendmaking, een bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Indien belanghebbenden een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen zij tevens een verzoek om voorlopige voorzieningen indienen bij de President van de Rechtbank te Arnhem.
Diegenen, die tegen het besluit van burgemeester en wethouders van 20 april 2006 betreffende het vestigen van het voorkeursrecht op grond van artikel 8a Wet voorkeursrecht gemeenten reeds een bezwaarschrift hebben ingediend, hoeven niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Een bezwaar, dat tegen bovengenoemd besluit van burgemeesters en wethouders gericht was, wordt thans geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

OVERIGE MEDEDELINGEN

Sluiting gemeentelijke diensten
In verband met Pinksteren zijn alle gemeentelijke diensten gesloten op maandag 5 juni 2006.

Start baggeren grachten Doesburg
Waterschap Rijn en IJssel start medio juni in samenwerking met de gemeente Doesburg de uitvoering van baggerwerkzaamheden in Doesburg. Het baggerwerk zal gefaseerd in drie jaar worden gerealiseerd. Als eerste start het baggeren van de Bleekersgracht, Kempermansgracht, Lindewalgracht, Hessengracht, Kerkhofgracht, Looiersgracht, Molenveldsingel en de Fles. Voor de opslag van de vrijkomende baggerspecie zal een baggerdepot worden aangelegd bij de kruising van de N 317 en de N 338. In dit depot wordt uitsluitend licht verontreinigd slib opgeslagen.
Naast de baggerwerkzaamheden worden de oevers van de grachten deels natuurvriendelijker ingericht en nieuwe beschoeiingen aangebracht. Op 7 juni is er van 19.30 uur tot 21.00 uur een inloopavond voor belangstellenden in het stadhuis van Doesburg.
Slib
In grote delen van de vijvers ligt een sliblaag van meer dan 50 centimeter. Het aanwezige slib is deels licht verontreinigd, gedefinieerd als klasse 0, 1 en 2. Daarnaast is er sterker verontreinigde baggerspecie aanwezig, dit wordt klasse 3 en 4 baggerspecie genoemd.
De klasse 0 tot en met 2 baggerspecie wordt om te ontwateren tijdelijk gedeponeerd in een baggerdepot, dat wordt aangelegd op een locatie bij de kruising van de N 317 en de N 338. Deze baggerspecie kan worden hergebruikt in bijvoorbeeld de (wegen)bouw. De gemeente Doesburg onderzoekt op dit moment of deze baggerspecie kan worden gebruikt voor het realiseren van een geluidswal.
De vrijkomende baggerspecie klasse 3 en 4 (meer verontreinigd) wordt direct gestort in het baggerspecie depot bij Drempt. Naast de baggerwerkzaamheden worden de oevers deels natuurvriendelijker ingericht en nieuwe beschoeiingen aangebracht. Er worden tevens inlaatplaatsen aangelegd voor de maaiboten van het waterschap.
De totale kosten voor het uitvoeren van de baggerwerkzaamheden zijn geraamd op 4.740.000,00 en ze worden samen gedragen door het Rijk, het waterschap en de gemeente.
Planning
In de week na Pinksteren wordt gestart met de aanleg van het baggerdepot bij de kruising van de N 317 en de
N 338.
Vervolgens wordt voor de bouwvak gestart met het uitbaggeren van de Fles en de Kerkhofgracht. Na de bouwvak worden de overige grachten gebaggerd. De totale werkzaamheden duren tot eind november. Vis
De aanwezige vis hoeft niet te worden weggevangen en/of overgezet. Om schade aan flora en fauna zoveel mogelijk te beperken, is voor de uitvoering van het werk bewust gekozen voor uitvoering ná de broedperiode.