Socialistische Partij

Arda Gerkens ontvangt eerste exemplaar `Vet Veilig Internet'

24-05-2006 * Arda Gerkens heeft dinsdag het eerste exemplaar in ontvangst mogen nemen van Vet Veilig Internet, een publicatie van Bamber Delver die ouders helpt de kloof naar de `virtuele' wereld van hun kinderen te overbruggen en te beveiligen.

Arde Gerkens en Bamber Delvers Grove taal en bedreigingen op fora, tieners die pesten en gepest worden via MSN, kinderen die op profielsites zoveel prijsgeven dat ze door iedereen getraceerd en herkend kunnen worden. Ziehier de nieuwe leefwereld van de jeugd, een wereld waar ouders nog al eens slecht zicht op hebben.

Het boekje Vet Veilig Internet gaat over de kloof tussen de virtuele wereld van tieners en de echte wereld van hun opvoeders. Tweede-Kamerlid Arda Gerkens is blij met de publicatie: "Het is goed dat duidelijk wordt gemaakt dat die kloof heel goed gedicht kan worden. De lezer krijgt handvatten om kinderen te beschermen tegen de nare kant van de cyberwereld. Heel praktisch!"

Het boekje bevat onder meer checklisten voor leerkrachten en ouders en tips van de jongeren zelf. Bijvoorbeeld over hoe je een internetprotocol kunt maken, of thuisafspraken.

Vet Veilig Internet is bedoeld voor opvoeders van tieners tussen 10-16 jaar en is geschreven door Bamber Delver van de stichting Kinderconsument.
Zie ook:
* www.kinderconsument.nl