Delhaize Groep


Aandeelhouders Delhaize Groep keuren dividend over boekjaar 2005 goed

BRUSSEL, België, 24 mei 2006 - Delhaize Groep (Euronext Brussel: DELB, NYSE: DEG), de Belgische internationale voedingsdistributeur kondigde vandaag aan dat haar aandeelhouders tijdens haar Gewone Algemene Vergadering de jaarrekening over het boekjaar 2005 en de uitkering van een brutodividend van EUR 1,20 voor het boekjaar 2005 hebben goedgekeurd. Na aftrek van 25% roerende voorheffing resulteert dit in een nettodividend van EUR 0,90 per aandeel.

Het dividend over 2005 zal betaalbaar worden gesteld vanaf 30 mei 2006 tegen afgifte van coupon nr. 44. Aan de houders van ADRs van Delhaize Groep zal het dividend uitbetaald worden via The Bank of New York vanaf 9 juni 2006.

Tijdens de Gewone Algemene Vergadering bevestigde Pierre-Olivier Beckers, Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder van Delhaize Groep, dat de onderneming vertrouwen heeft in de realisatie van haar eerder gepubliceerde financiële vooruitzichten voor het volledige jaar 2006: Na een solide eerste kwartaal zagen we sterke omzet- en winstcijfers in het eerste deel van het tweede kwartaal. Bovendien verwachten we stevige omzetgroei tijdens de tweede helft van 2006, tijdens dewelke wij de vruchten zullen beginnen plukken van verschillende initiatieven: de conversie van een groot aantal Kash n Karry-winkels naar het Sweetbay-concept, de marktvernieuwing van Food Lion in Washington DC, de intrede van Food Lion in de nieuwe markt van Greenville/Spartanburg, het versnelde winkelopeningsprogramma van Hannaford en een groot aantal winkelopeningen in België en Griekenland.

De aandeelhouders benoemden tijdens de Gewone Algemene Vergadering mevrouw Claire Babrowski als bestuurder voor een periode van drie jaar. De bestuursmandaten van Baron Georges Jacobs, de heer Pierre-Olivier Beckers en de heer Didier Smits werden voor drie jaar hernieuwd. Baron Georges Jacobs is Voorzitter van de Raad van Bestuur van Delhaize Groep. De aandeelhouders erkenden dat de nieuwe bestuurder en de bestuurders wiens mandaat werd hernieuwd, met uitzondering van Voorzitter van het Executief Comité en Afgevaardigd Bestuurder Pierre-Olivier Beckers, voldoen aan de onafhankelijkheidscriteria van het Belgische Wetboek van Vennootschappen en benoemden hen als onafhankelijke bestuurders volgens dit Wetboek.

De aandeelhouders keurden het voorstel goed om met ingang van het jaar 2006 een bedrag tot EUR 80.000 per jaar per bestuurder toe te kennen ter vergoeding voor hun functies als bestuurder, verhoogd met een bedrag tot EUR 10.000 per jaar voor de Voorzitter van een vast comité van de Raad en verhoogd met een bedrag tot EUR 5.000 per jaar voor hun diensten als lid van een vast comité van de Raad. De aandeelhouders keurden eveneens het voorstel goed om aan de Voorzitter van de Raad een jaarlijkse vergoeding tot EUR 160.000 toe te kennen, daarin begrepen elk bedrag dat hem zou toekomen als Voorzitter of lid van een vast comité.

Tijdens de Gewone Algemene Vergadering keurden de aandeelhouders ook de versnelde uitoefening goed van aandelenopties, toegekend onder het aandelenoptieplan dat wordt gelanceerd in 2006, in geval van een controlewijziging over de vennootschap. De aandeelhouders keurden dit plan ook goed voor zover het aan leden van het Uitvoerend Management van de Groep recht geeft om bestaande gewone aandelen van de vennootschap aan te kopen.

Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering eerder op de dag machtigden de aandeelhouders de Raad van Bestuur voor een periode van 18 maanden om tot 10% van de bestaande aandelen van de onderneming te verwerven tegen een minimumprijs van EUR 1,00 per aandeel en een maximumprijs die niet hoger mag zijn dan 20% boven de hoogste slotkoers van het aandeel van Delhaize Groep op Euronext Brussel gedurende de 20 handelsdagen voorafgaand aan de verwerving.

De uiteenzettingen van de Gewone Algemene Vergadering zijn beschikbaar op de website van Delhaize Groep (www.delhaizegroep.com). Het verslag van de Buitengewone Algemene Vergadering en de Gewone Algemene Vergadering en de resultaten van de stemmingen zullen in de komende dagen beschikbaar worden gesteld op de website van de Groep.

Delhaize Groep
Delhaize Groep is een Belgische voedingsdistributeur met activiteiten in 8 landen op 3 continenten. Eind maart 2006 bestond het verkoopnetwerk van Delhaize Groep uit 2.644 winkels. In 2005 boekte Delhaize Groep een netto-omzet en andere opbrengsten van EUR 18,6 miljard en een nettoresultaat van EUR 364,9 miljoen. Eind 2005 stelde Delhaize Groep ongeveer 135.700 mensen tewerk. Delhaize Groep is genoteerd op Euronext Brussel (DELB) en de New York Stock Exchange (DEG).

Dit persbericht is beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels. U vindt het ook op de website http://www.delhaizegroep.com. Vragen kunnen verzonden worden naar investor@delhaizegroup.com.
---

VOORZICHTIGHEID OMTRENT VOORSPELLINGEN
De verklaringen, andere dan over feiten in het verleden, die in deze persmededeling zijn opgenomen of waarnaar wordt verwezen, evenals andere schriftelijke en mondelinge verklaringen die van tijd tot tijd door Delhaize Groep of haar vertegenwoordigers worden gedaan, en die gaan over activiteiten, gebeurtenissen en ontwikkelingen waarvan Delhaize Groep verwacht of anticipeert dat ze in de toekomst zullen of kunnen plaatsvinden, zijn voorspellingen in de betekenis van de Amerikaanse federale financiële wetgeving en houden een aantal risicos en onzekerheden in. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, verklaringen omtrent strategische opties, toekomstige strategieën en de verwachte voordelen van deze strategieën. Deze voorspellingen kunnen algemeen herkend worden aan uitdrukkingen zoals vooruitzichten, verwachtingen, geloven, schatten, beogen, voorspellen, begroten, voorzien, strategie, zou kunnen, doelstelling, anticiperen, nastreven, plannen, verwachten, vermoedelijk, zullen, zouden of andere gelijkaardige woorden of uitdrukkingen. Hoewel zulke verklaringen gebaseerd zijn op de op dit ogenblik beschikbare informatie, kunnen de eigenlijke resultaten aanzienlijk verschillen van de verwachtingen, afhankelijk van diverse factoren. Deze factoren omvatten, maar zijn niet beperkt tot, wijzigingen in de algemene economische context of in de markten van Delhaize Groep, in het consumentengedrag, in inflatie of wisselkoersen of in wetgeving; concurrentie; ongunstige uitspraken in claims, de onmogelijkheid om tijdig de bouw, renovatie, integratie of conversie van winkels af te ronden en bevoorradings- of kwaliteitsproblemen bij leveranciers. Bijkomende risico's en onzekerheden, waardoor de uiteindelijke resultaten aanzienlijk kunnen verschillen van de resultaten die door deze verklaringen werden voorspeld, worden beschreven in het jaarverslag van Delhaize Groep in het document 20-F voor het jaar eindigend op 31 december 2004 en andere neerleggingen door Delhaize Groep en Delhaize America bij de U.S. Securities and Exchange Commission. Deze risicofactoren zijn in dit document bij referentie opgenomen. Delhaize Groep en Delhaize America nemen geen enkele verbintenis op zich om ontwikkelingen in deze risicofactoren te actualiseren of om publiek welke herziening ook van de verklaringen vervat in dit persbericht aan te kondigen, of om correcties aan te brengen om toekomstige gebeurtenissen of ontwikkelingen weer te geven.

Persmededelingen

Aandelenkoers
0.00
DELB EUR 51.10
DEG $ 63.99
Wisselkoers
Euro