Time : 18:09:54
Date : 24 May 2006
Sender Name: Zetes Industries

Zetes breidt zijn People ID technologie platform door de overname van MetaFrom Ltd, een leider in de registratie van persoonlijke gegevens voor identificatietoepassingen

Brussels-Tel-Aviv, 24 mei, 2006 - Om zijn aanbod op de People ID markt te versterken, is Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS) tot een akkoord gekomen over de overname van de Israëlische firma MetaForm Ltd.

Het verwerven van MetaForm Ltd zal Zetes in staat stellen zijn klanten meer volledige en geïntegreerde People ID oplossingen aan te bieden. Het doel van deze overname is de oprichting van een competence center dat gewijd is aan Personal Data Capture oplossingen binnen de Zetes Groep. Dit nieuwe en zeer specifieke competence center zal een anvulling vormen op de twee bestaande competence centers: Zetes PASS (Personal Authentication and Security Solutions) en Zetes CardS (card production and personalisation). MetaForm stelt op dit ogenblik een tiental mensen te werk.

De overname zal in drie graduele stappen verlopen (50% - 25% - 25%) over een periode van twee jaar, waarvan een eerste reeds plaatsvond op 23 mei 2006. De huidige overname zal geen invloed hebben op bestaande MetaForm partnerships.

Wat omzet en Ebitda bijdrage betreft, zal de integratie van MetaForm niet significant zijn voor de Zetes Groep.

Over MetaForm Ltd

Na zijn oprichting in 1998, is MetaForm snel uitgegroeid tot een toonaangevende leverancier die mondiaal oplossingen aanbiedt voor geautomatiseerde data capture en registratie, aan een brede waaier van People ID markten, waaronder overheid, transport, onderwijs, gezondheidszorg, privé-ondernemingen en banken.

Het vernieuwende Form n'Roll (registered) registratie platform van MetaForm verschaft de meest vooruitstrevende, betrouwbare, veelzijdige en kostenbesparende oplossing voor data capture en registratie van persoonlijke informatie die er op de markt is. Hiermee worden Personal Information Databanken en beveiligde Identiteitsdocumenten aangemaakt van de hoogste kwaliteit en nauwkeurigheid.

Form n' Roll (registered) is het uitverkoren registratieplatform dat wereldwijd bij een toenemend aantal klanten gebruikt wordt voor cruciale businesstoepassingen zoals de productie van nationale ID kaarten, rijbewijzen, paspoorten, nationale ziekteverzekeringkaarten, Visa documenten, bankkaarten, lidmaatschapskaarten en diverse andere beveiligde documenten. Het wordt met succes gebruikt bij bepaalde leidinggevende e-Government en SmartCard ID inrichtingen. PhotoIQ (tm) levert state-of-the-art geautomatiseerde en interactieve registratie die zorgt voor ICAO/ISO 1974-5 compliant foto's, die automatisch de meest gevraagde aspecten dekken op het gebied van kwaliteit en geometrie van foto's, voor het uitgeven van biometrische e-paspoorten en e-IDs.

Voordeel putten uit Zetes' People ID strategie
"We hadden het gevoel dat de integratie van de Zetes structuur en zijn People ID strategie, MetaForm de mogelijkheid zou geven om het veelbelovende potentieel de komende jaren ten volle te realiseren. De internationale aanwezigheid van de Zetes Groep, en zijn internationale vernieuwing (Belgische eID kaart, kits voor de biometrischhe registratie van de Congolese kiezers,...), zullen MetaForm zowel extra sales opleveren als implementatie en ondersteuningsinfrastructuur, wat zijn leiderschap in registratie-oplossingen zal bespoedigen" zei Gideon Fishman namens de verkopende aandeelhouders van MetaForm, die nog gedurende twee jaar verbonden blijven met het integratieproces van MetaForm in de Zetes Groep.
"De firma werd opgericht door Lior Kamil. We danken hem voor zijn bijdrage en wensen hem veel succes in zijn toekomstige uitdagingen" voegde Gideon Fishman nog toe.

Versterking van de Zetes' People ID strategie
"De overname van MetaForm versterkt het aanbod van Zetes door de uitbreiding en aanvulling van de People ID technologieën die we beheersen" zegt Jean-François Jacques, Executive Chairman van de Zetes Groep. "Zetes kan nu registratie-oplossingen aanbieden die gebeuren op basis van papieren document, die live gebeuren, of die beiden combineren, allemaal gebaseerd op hetzelfde softwareplatform en geïntegreerd in zijn gamma People ID producten. Het onlangs aangekondigdeproduct PhotoIQ (tm) stelt Zetes en de partners van MetaForm in staat de nieuwe ICAO compliant overheidsdocumenten aan te leveren die een foto vereisen"

Over Zetes
Zetes Industries (Euronext Brussels: ZTS), opgericht in 1984, is uitgegroeid tot een vooraanstaande Pan-Europese systeemintegrator die oplossingen met meerwaarde biedt voor Automatische Identificatie (Auto-ID) van goederen en personen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op zowel opkomende als bestaande technologieën (barcode, stemherkenning, RFID, chipkaarten, biometrie) en dragen bij tot een verbeterde werking van vele publieke en private klanten in tal van sectoren.
Zetes' oplossingen worden gebruikt in verscheidene sectoren die eisen moderne en efficiënte oplossingen voor hun cruciale activiteiten: industrie, transport, logistiek, distributie,gezondheidszorg, financiën, telecommunicatie en openbare diensten.
De Zetes groep heeft haar hoofdzetel in Brussel en filialen in België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Israël, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Zetes telt vandaag 455 medewerkers en behaalde een geconsolideerd zakencijfer van ¤139,5 miljoen in 2005.www.zetes.com

Pers contact: Zetes Corporate Communication - Michel Poullet - T +32 2 728 37 48 - E Michel.poullet@zetes.com.