Gemeente Den Haag

Het Oude Stadhuis van Den Haag aan de Groenmarkt heropent na zeven maanden van restauratie en verbouwing officieel haar deuren. Met de opening van de tentoonstelling 'Het Oude Stadhuis in oude luister hersteld' op woensdag 24 mei door burgemeester Deetman is het fraaie 16de eeuwse in Renaissance stijl opgetrokken gebouw weer te gebruiken voor huwelijken en representatieve activiteiten.

Bij de opening van de tentoonstelling zal wethouder Huffnagel de verschillende aspecten van de restauratie toelichten. Hij zal het eerste exemplaar van een boekje over het Oude Stadhuis overhandigen aan burgemeester Deetman.

De restauratiewerkzaamheden bestonden onder andere uit het vervangen van wandbespanningen en gordijnen, het aanbrengen van binnenzonweringen en UV-folie, het repareren en vervangen van stucwerk en het restaureren van schilderijen en het historische meubilair. Verder is het gebouw geheel in de verf gezet, zijn de toiletgroepen geheel vernieuwd en zijn mindervalidenvoor-
zieningen aangebracht, zoals een hellingbaan, een mindervalidentoilet en geluidsinstallaties.

Rondleidingen
Om de tentoonstelling te bezichtigen en zelf te zien hoe het Oude Stadhuis er na de restauratie uitziet worden er rondleidingen gegeven op:
dinsdag 30 mei: om 11.00 en 12.00 uur
woensdag 7 juni: om 11.00 en 12.00 uur
dinsdag 13 juni: om 11.00 en 12.00 uur
woensdag 21 juni: om 11.00 en 12.00 uur
Per rondleiding kunnen er 25 bezoekers deelnemen. Zij dienen zich tijdig aan te melden. De toegang is gratis. Kaarten zijn te verkrijgen bij het gemeentelijk Contact Centrum (gCC) in het stadhuis. De openingstijden van het gCC zijn: ma, di, wo en vr van 09.00 tot 16.00 uur, do van 09.00 tot 20.00 uur. Het gCC is te bereiken op het telefoonnummer (070) 353 3000.

Open dag
Naast de rondleidingen is er op zondag 25 juni tussen 12.00 en 17.00 uur een open dag waar iedereen gratis naar toe kan gaan. Het bezoekadres van het Oude Stadhuis is Grote
Halstraat 1. Na 25 juni verhuist de tentoonstelling naar de tentoonstellingsruimte van het Haags Gemeente Archief in het Atrium van het Stadhuis.

De tentoonstelling is samengesteld door het Haags Gemeentearchief en de Facilitaire Dienst van de gemeente en vertelt het boeiende verhaal van de restauratie. Het boekje over het Oude Stadhuis is voor 3,50 te koop bij het Gemeentelijk Contact Centrum en de studiezaal van het Haags Gemeente Archief in het Stadhuis.