Connex Transport Nederland


24 mei 2006

Opnieuw winst voor Veolia Transport Nederland

Veolia Transport Nederland zal met ingang van 10 december 2006 het openbaar vervoer in Zeeuws-Vlaanderen gaan verzorgen. De Provincie Zeeland heeft dit gisteren bekend gemaakt.
Het betreft een contract voor zes jaar met een mogelijkheid van verlenging tot acht jaar. De omzet bedraagt ca. EUR 8 miljoen op jaarbasis. De geboden prijs vormde het belangrijkste criterium voor de Provincie om het vervoer aan Veolia Transport Nederland te gunnen. Het vervoer wordt overgenomen van de huidige vervoerder Connexxion.

Schouwen Duiveland en Tholen, het tweede perceel dat door de Provincie Zeeland werd aanbesteed, is gegund aan Connexxion. De busdiensten in Tholen worden momenteel uitgevoerd door BBA, een dochter van Veolia Transport Nederland. Veolia betreurt het verlies van het openbaar vervoer in dit gedeelte van haar gebied.

Het winnen van deze concessie is het derde succes op rij in korte tijd voor Veolia Transport Nederland. Vorige week werd bekend dat het bedrijf met ingang van december het bus-, trein- en taxivervoer in de gehele provincie Limburg zal gaan verzorgen. Twee weken geleden won Veolia de exploitatie van de hogesnelheidsveerdienst Velsen - Amsterdam.

Connex Transport NL Mastbosstraat 14, 4813 GT, Breda Postbus 3306, 4800 DH, Breda The Netherlands
Phone: +31 (0)76 5 28 10 00 Fax: +31 (0)76 5 28 12 04