Deelgemeente Charlois Rotterdam


Onderstaand vindt u een opsomming van besluiten waarbij belangen van derden betrokken kunnen zijn.

Het dagelijks bestuur heeft in de afgelopen periode onderstaande besluiten genomen:

Algemene vergunningen:

Vergunning verleend:

1. aan S.V. Garuda voor het plaatsen van een luchtkussen, het plaatsen van een podium, het laten optreden van bands, houden van playbackshows en dansoptredens en het gebruiken van een geluidsinstallatie tijdens een voetbaltoernooi op het sportcomplex van S.V.C. Garuda aan de Krabbendijkestraat 501 op zondag 28 mei van 10.00 tot 21.00 uur (besluit 16 mei 2006);
2. aan R.V.V. de Egelantier Boys voor het plaatsen van een kraam en het gebruiken van een geluidsinstallatie tijdens een voetbaltoernooi op het sportcomplex van de Egelantier Boys aan de Krabbendijkestraat 501 op zondag 4 juni 2006 van 10.00 tot 22.00 uur (besluit 16 mei 2006).

3. Aan Video N Such voor het op woensdag 31 mei 2006 van 12.00 tot
22.00 uur gebruiken van een geluidsinstallatie en van 09.00 tot
22.00 uur verkopen van zwakalcoholische dranken voor het pand aan de Van Eversdijckstraat 32-34 in verband met de opening van GITARIUM (besluit 15 mei 2006);

4. Aan het Aids Fonds voor het houden van een collecte voor aanvang van de voorstelling Musicals in Ahoy op donderdag 25 mei 2006 (besluit 16 mei 2006);

5. aan Stichting Opzoomer door Zuidwijk voor het gebruiken van een geluidsinstallatie en voor het afsluiten van de Meijenhage (het gedeelte tussen de Schoonegge en de Ellemare) op woensdag 31 mei
2006 van 13.00 tot 17.00 uur in verband met het houden van straatspeelactiviteiten aan de Meijenhage (besluit 16 mei 2006);
6. aan Opzoomeren Bakkerstraat voor het afsluiten van de Bakkerstraat (het gedeelte tussen de Nieuwenhoornstraat en de Zaaierstraat) op dinsdag 6 juni 2006 van 11.00 tot 16.00 uur in verband met het houden van een Opzoomer-rommelmarkt en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 16 mei 2006);

7. aan Opzoomeren Bakkerstraat voor het afsluiten van de Bakkerstraat (het gedeelte tussen de Nieuwenhoornstraat en de Zaaierstraat) op dinsdag 25 juli 2006 van 12.00 tot 19.00 uur in verband met het houden van Opzoomeractiviteiten en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 16 mei 2006);

8. aan de Tyltylschool voor het geven van een circusvoorstelling door het Magic circus op vrijdag 16 juni 2006 van 09.00 tot 16.00 uur op het grasveld in het Zuiderpark (het gedeelte nabij Kinderboerderij de Molenwei) en voor het gebruiken van een geluidsinstallatie (besluit 16 mei 2006);

9. aan Guis projectschilders B.V. voor het plaatsen van een schaftkeet (2x6m.) en een opslagcontainer (2x6m.) in de Marjoleinstraat ter hoogte van huisnr. 10 en voor het plaatsen van een opslagcontainer (2x6m.) in de Brigittastraat ter hoogte van huisnr.1 voor de oplsag van materialen in verband met herstellen en schilderen van gevelkozijnen van de woningen in de Wielewaal in opdracht van het Woning Bedrijf Rotterdam-Zuid, gedurende de periode van datum afgifte vergunning tot week 40-2006 (besluit 17 mei 2006);

10. aan Stichting Wielersport Promotie Rotterdam voor het organiseren van een wielerronde over de Dordtselaan op zondag 28 mei van 12.45 tot 18.00 uur (besluit 19 mei 2006).

Drank- en Horecawet:

Vergunning verleend:


1. aan mevrouw L. Wang voor uitoefening van een horecabedrijf op het adres Wolphaertsbocht 260-264. Het betreft optreden van een nieuwe leidinggevende (besluit 16 mei 2006);


2. aan de heer B. Ozturk voor uitoefening van een horecabedrijf met terras op het adres Plein 1953 nr. 60 (café/bar Bickels). Het betreft overname van een bestaande inrichting zonder wijziging (besluit 16 mei 2006).

Besluiten hoofd sector Bouw- en Woningtoezicht Rotterdam namens het dagelijks bestuur:

Woningwet:

Vergunning verleend:

1. voor het vernieuwen van de fundering aan de Katendrechtse Lagedijk
288 A-290 A (besluit 1 mei 2006);

Huisvestingswet/Huisvestingsverordening Rotterdam:

Vergunning aangehouden:


1. ten aanzien van het verzoek om splitsing van het eigendomsrecht op de panden Urkersingel 6 en 8 in appartementsrechten (besluit 4 mei 2006)

Bouwverordening:

Vergunning verleend:


1. voor het slopen van een rioleringsbuis uit het pand Pleinweg
234 D. Het is de bedoeling een buiten gebruik zijnde asbesthoudende (asbestcementen) afvoerleiding met een lengte van ca. 6 meter te verwijderen (besluit 1 mei 2006)

De besluiten worden ook gepubliceerd op de website van de deelgemeente: www.charlois.rotterdam.nl . U vindt ze onder het menu Actueel - Bekendmakingen. U kunt daar ook de besluiten van eerder datum raadplegen (tot ca. 6 weken terug).


---

Aanvragen bouwvergunningen

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois maakt in het kader van art. 41 van de Woningwet bekend dat de volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:

1. voor het veranderen van het pand Katendrechtse Lagedijk 235
2. voor het plaatsen van kunst reclamemast. Driemanssteeweg

De bovengenoemde plannen moeten nog volledig worden beoordeeld.

Informatie over de voortgang van bovengenoemde plannen kan worden verkregen bij het Secretariaat Bouwtoezicht, Galvanistraat 15, tel.
489 49 66, 489 55 88 of 489 64 37.

Rotterdam, 24 mei 2006

Namens het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois,

H. Goedhart

Directeur dS+V


---

Aanvraag kapvergunning

In het kader van art. 4.4.6 van de Algemene Plaatselijke Verordening maakt het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois bekend dat de volgende aanvraag voor een kapvergunning is ingediend:


1. voor het kappen van een prunus staande op het perceel Charloisse Lagedijk 511. Volgens aanvrager verkeert de boom in slechte conditie, zit er houtrot in en bevat hij veel dood hout.

Bovenstaande aanvraag ligt tot en met woensdag 7 juni 2006 ter inzage ter secretarie van de deelgemeente Charlois, Boerhaavestraat 11 (Afdeling Centrale Ondersteuning Wijkzaken).


---

Reisdocument op afspraak

Sinds maandag 15 mei levert de deelgemeente Charlois een nieuwe service aan diegenen die een paspoort of Europese identiteitskaart nodig hebben. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken en hoeven dus niet in de rij voor het loket.

De drukke maanden bij de afdeling Publiekszaken (burgerzaken) zijn weer aangebroken. Iedereen die in de zomer met vakantie gaat en een (nieuw) paspoort nodig heeft, komt nog even langs. Hierdoor is het in deze periode vaak erg druk en kan de wachttijd regelmatig flink oplopen. Heeft u geen zin om lang te wachten, en staat u liever in pakweg een kwartier weer buiten? De deelgemeente heeft daarvoor de volgende service in het leven geroepen: reisdocument aanvragen op afspraak.

U kunt sinds 15 mei telefonisch (of mondeling bij de receptie van de deelgemeente) een afspraak maken op drie ochtenden in de week: maandag- woensdag- en donderdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur.

U hoort telefonisch wat u mee moet nemen bij uw afspraak. Wilt u zeker weten dat bijvoorbeeld uw pasfoto goed is, dan kunt u het beste van tevoren even langs de receptie gaan om dit te laten controleren, anders loopt u het risico dat uw foto wordt afgekeurd en dat uw afspraak daarmee vervalt. Weet u zeker dat alles in orde is, dan kunt u ook alles meenemen naar de afspraak. Als u op heel korte termijn een afspraak maakt, hoort u alleen telefonisch wat u mee moet nemen. Maakt u op wat langere termijn een afspraak, dan krijgt u van de deelgemeente nog een brief thuis met een bevestiging van de datum en tijd van de afspraak en daarin vermeld wat u bij zich moet hebben.

Een paspoort kost momenteel 39,40; een identiteitskaart 31,25. Dit bedrag moet bij de aanvraag betaald worden, dus bij de afspraak.

U kunt uw reisdocument niet direct meenemen; het wordt elders gemaakt en het duurt ongeveer vijf werkdagen voordat u het op kunt komen halen. Voor het afhalen van reisdocumenten hebben wij een snelbalie in gebruik, waarvoor u wel een nummertje krijgt en meestal wel even moet wachten. Maar, de naam snelbalie zegt het al, in principe gaat het snel.

Het telefoonnummer van de deelgemeente waar u de afspraak kunt maken is: 010 4107410. Ook voor verdere informatie kunt u dit nummer bellen.


---

Start prijsvraag Bedenk het beste souvenir van Rotterdam-Zuid!

Het project Economische Kansenzones in de deelgemeenten Charlois en Feijenoord bestaat ruim één jaar. Om dit heugelijke feit te vieren is op 19 mei de campagne Zwoele Zomer op Zuid gestart. Tijdens deze zomer organiseert het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam samen met deelgemeenten Charlois en Feijenoord een aantal opvallende acties met als doel Rotterdam-Zuid beter op de kaart te zetten. Eén van de acties is de prijsvraag Bedenk het beste souvenir van Rotterdam-Zuid!.

Wie doet er mee en wat zijn de prijzen?

Iedereen in de Economische Kansenzones is welkom om deel te nemen aan de prijsvraag. De Economische Kansenzones bestaan uit de wijken Afrikaanderwijk, Oud Charlois, Carnisse, Tarwewijk, Bloemhof, Hillesluis, Strevelsweg, Landbouwbuurt en Pendrecht. Natuurlijk kunnen bewoners en ondernemers er ook voor kiezen om de krachten te bundelen en samen hét souvenir van Rotterdam-Zuid bedenken. Dit doen ze niet voor niks, want er zijn mooie prijzen te winnen:
* Hoofdprijs: (t.w.v. 5.000,-) het ultieme zomerbuurtfeest (voor bewoners) en/of een promotiecampagne (voor ondernemers) en kans op de productie van het souvenir.

* Tweede prijs: exclusieve hotelovernachting voor twee personen in Hotel New York

* Derde prijs: dinerbonnen die te besteden zijn bij restaurants van de site www.lekkeruitopzuid.nl.

Waar moet het hét ultieme souvenir aan voldoen?

Het souvenir:

* heeft een link met de wijken in de Economische Kansenzones in Rotterdam-Zuid;

* is representatief voor Rotterdam-Zuid;

* is niet groter dan 30 cm x 30 cm x 30 cm;
* kost niet meer dan 5,00;

* is eenvoudig te maken en in grotere oplage te produceren;
* is lang houdbaar;

* mag een bestaand product zijn, mits goed is onderbouwd waarom juist dit hét souvenir van de Economische Kansenzones is.

Deelname
Stuur vóór 31 juli 2006 een brief naar Souvenirprijsvraag Economische Kansenzones, Postbus 4064, 3006 AB Rotterdam of een email naar kansenzonesprijsvraag@obr.rotterdam.nl. In de inzending moet duidelijk omschreven zijn hoe het souvenir eruit moet komen te zien met daarbij een tekening, ontwerp of foto. Verder moet de inzending voorzien zijn van naam contactpersoon (en indien van toepassing: namen mededeelnemers, naam organisatie) en adres-, telefoon- en emailgegevens. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Laura Liem op 010-4363799.


---

Kunstproject Een Nieuw Gezicht, ENG? van start

Eergisteren is het kunstproject Een Nieuw Gezicht, ENG? van start gegaan. In februari kreeg dit project van kunstenaarsduo Wandschappen uit Oud-Charlois de juryprijs van de Cultuurprijs 2006 van de deelgemeente Charlois, een bedrag van 2.500 voor de uitvoering ervan. En nu is het project van start gegaan.

Een week lang organiseert Wandschappen, bestaande uit het kunstenaarsduo Ivo van den Baar en Nicole Driessens samen met Hillegon Brunt, in haar atelier aan de Frans Bekkerstraat workshops voor de bewoners van een deel van de straat. Deelnemers krijgen de mogelijkheid om zichzelf met (op papier geprinte) gezichtsfragmenten (tijdelijk) te veranderen/perfectioneren.

De maskers die op deze manier ontstaan worden uiteindelijk uitgewerkt tot bijzondere portretten en zullen drie weken tentoongesteld worden in de etalages van ondernemers in de buurt van de Frans Bekkerstraat.

Op zaterdag 3 juni houdt Wandschappen van 11.00 tot 17.00 uur open huis in haar atelier, Frans Bekkerstraat 15. Om 17.00 uur opent dagelijks bestuurder Lionel Martijn de tentoonstelling. Aansluitend volgt een wandeling langs 12 winkeletalages in de buurt, waar portretten van de deelnemers worden tentoongesteld.

Op zondag 4 juni houdt Wandschappen van 11.00 tot 14.00 uur ook open huis. Aansluitend wordt vanaf 14.30 een kunstveiling gehouden van werken van Nicole Driessens en Ivo van den Baar, door kunstkenner, fotograaf, veilingmeester Theo van Pinxteren