Gemeente Leiden
Koninklijke onderscheiding aan dr. Leo van Maris uitgereikt.

Woensdag 24 mei a.s. zal dr. L.L. van Maris uit handen van burgemeester Lenferink een koninklijke onderscheiding ontvangen. Leo van Maris is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Van Maris (71) is thans 20 jaar secretaris van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.

Maatschappij der Nederlandse Letterkunde
Deze organisatie, die 240 jaar geleden werd opgericht, telt thans 1.500 leden en speelt een belangrijke rol binnen de wereld van de Nederlandse taal- en letterkunde. Als secretaris is de heer Van Maris verantwoordelijk voor de voorbereiding van bestuurs- en ledenvergaderingen. Daarnaast zorgt hij voor de continuïteit van de werkzaamheden van de veertien commissies van de Maatschappij. Ook speelt hij een belangrijke rol bij de kandidaatstelling van nieuwe leden en het samenstellen van biografieën en bibliografieën van kandidaat-leden. Leo van Maris is nauw betrokken bij de organisatie van de toekenning van de zes litteraire prijzen, die de Maatschappij jaarlijks toekent.

Genootschap Belle van Zuylen
De heer Van Maris was van 1993 tot 2000 eveneens secretaris van het Genootschap Belle van Zuylen (Belle de Charrière). Daarvoor was hij reeds contactpersoon van het Genootschap voor universitaire en letterkundige instellingen. Voorts was de heer Van Maris nauw betrokken bij het Bulletin en heeft o.a. brieven van Belle van Zuylen vertaald. De heer Van Maris is voorheen werkzaam geweest bij de Vakgroep Frans van de Faculteit der Letteren aan de Universiteit Leiden.

Geen embargo
Wegens verblijf van de heer Van Maris in het buitenland heeft de uitreiking niet plaats kunnen vinden bij de Algemene Gelegenheid (Lintjesregen) op 28 april jl. Daarom is de uitreiking thans gepland op woensdag 24 mei a.s. te 17.00 uur in de B&W-kamer van het stadhuis (2e etage). Geen embargo, toekenning was reeds bekendgemaakt in het kader van de lintjesregen.

Nadere informatie:
Bert van den Ham, bureau Communicatie gemeente Leiden, tel. (071) 516 51 18 en (06) 224 394 88, Kiene Vesseur / Hein van Woerden, Externe Betrekkingen en Kabinet, tel. (071) 516 50 59 / 516 50 57

---- --