Gemeente Leiden

Jaarlijkse Nachtwandeling Leiden-Den Haag

Ook dit jaar wordt in de nacht voorafgaande aan Hemelvaartsdag de wandeltocht Leiden - Den Haag gehouden. Vanaf het begin van deze jaarlijkse wandeltocht in 1998 is het evenement, waaraan jaarlijks zo'n 800 wandelaars deelnemen, bekend als 'De Nacht van Juigalpa'. De wandeling staat in het teken van de stedenband die Den Haag en Leiden hebben met de stad Juigalpa in Nicaragua. Nu de organisatie bij COS Haaglanden & West Holland ligt, wordt gelopen onder het motto 'Rond de wereld in één Nacht'. Onderweg vinden diverse informatieve en culturele activiteiten plaats rondom het thema Internationale Samenwerking. Dit jaar staan de acht Millenniumdoelen en het 'praktisch idealisme' centraal.

De ruim 20 kilometer lange wandeling voert door stad, polders, parken en bos (dit jaar niet door de duinen). Speciaal voor jongere wandelaars is er dit jaar ook de mogelijkheid om kortere afstanden ( van 10 en 15 kilometer) te lopen.

Datum en tijdstip: woensdag 24 mei, 24.00 uur (de korte afstanden starten om 20.00 uur) Startlocatie: Hogeschool Leiden
Eindlocatie: Nutshuis, Den Haag, Riviervismarkt 5.

Kosten:

- jongeren en studenten: voorinschrijving E 6, op de avond E 8.
- overige deelnemers: voorinschrijving E 8,50 , op de avond E 10. Bij voorinschrijving moet het bedrag uiterlijk 17 mei staan op giro 139191 t.n.v. COS Haaglanden & West Holland, Den Haag. Voorinschrijven kan online. Het aanmeldingsformulier is te vinden op www.coshaaglanden.nl



Gemeente Leiden