Kuulenpop 2006 een feest voor iedereen

"Wij richten zowel op jongeren als de dertigers, veertigers als vijftigers"

MILL, 20060503 -- Op woensdag 24 en donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) is het alles behalve rustig in recreatiegebied de Kuilen tussen Mill en Langenboom. Dan zal namelijk de 16e editie van Kuulenpop gehouden worden. Ook dit keer heeft de organisatie weer een gevarieerd en bere gezellig feest en muziekprogramma in elkaar weten te zetten. "Dat mag niemand missen!"


"Eigenlijk is Kuulenpop een uit de hand gelopen verjaardagsfeestje van een vriendengroep," aldus Edwin Thoonen. Hij is één van de organisatoren van dit muziekspektakel wat jaarlijks een diversiteit aan bezoekers naar natuur en recreatiegebied de Kuilen trekt. "In 17 jaar is Kuulenpop uitgegroeid naar een muziekfestival met naam." Maar 2 jaar geleden besloot de organiserende vereniging even pas op de plaats te maken. "Enkele jaren maakte een heuse houseparty deel uit van Kuulenpop. Daar komt organisatorisch heel wat bij kijken en we wilde toch weer richten op een ander, veel breder publiek," vervolgd Edwin. "Kuulenpop moet weer net als vroeger een 2 daags muziekevenement worden waar jongeren zich thuis voelen. Maar dertigers, veertigers en vijftigers willen we eigenlijk ook graag binnen krijgen."

In november begonnen de 4 bestuursleden van de vereniging Kuulenpop, Stephan Weren, Edwin Verheijen, John Toonen en Edwin Thoonen met de eerste voorbereidingen. "Na Kuulenpop 2005 hebben we een evaluatie gehouden en dan kijk je alweer meteen naar de volgende editie." Maar in november werden bands en artiesten bekeken, beluisterd, gevraagd en geboekt, werd materiaal zoals tenten en toiletwagen gereserveerd en werden vrijwilligers geïnformeerd over data en programma.

"We kunnen voor het evenement zelf een beroep doen op diverse sportverenigingen," vervolgd Edwin. "Dat is maar goed ook, want we beginnen al een weekje eerder met het daadwerkelijk klaar maken van het terrein, het leggen van de vloer en het bouwen van de tent." Tijdens Kuulenpop zijn ruim 50 vrijwilligers actief. "We doen alles zelf. Bar, obers, toilet, kassa en parkeerterrein. Er zijn zelfs vrijwilligers die al begin van het jaar bellen om te vragen of ze weer mee kunnen helpen," zegt Edwin. "En maar goed ook dat we zo veel enthousiaste vrijwilligers hebben want anders is zoiets echt niet te organiseren."

Kuulenpop 2006 begint op woensdagavond 24 mei, daags voor hemelvaart, om 20.30 uur. Die avond op het programma de formatie MXL en feestzanger Starkoo. Op donderdag 25 mei, hemelvaartsdag, gaat het feest verder vanaf 15.30 uur met een variatie aan bekende regionale bands. Zo betreden the 7th-Streetmenband, Boozzed, Black-mail en the Unfergiven het podium van Kuulenpop. Maar ook is er een optreden van de landelijk bekende feest, sfeer en rock-'&-lol band WC-Experience.

De kaartverkoop voor Kuulenpop 2006 begon op donderdag 4 mei en loopt tot zondag 21 mei. Dan kosten de kaartjes voor woensdagavond 8 euro en voor donderdag 11 euro. Deze zijn verkrijgbaar bij Grand-Cafe 't Lagerhuis, Cafetaria 't Hemeltje en Kantoorboekhandel Schipperheijn in Mill. Maar ook bij Cafetaria 't Plein Volkel, The Music Store Uden, the Music Store Cuijk, Toon Bergmans EP Zeeland, 't Dorstig Hert Escharen, Cafetaria Den Brink St.Anthonis, Café De Batavier Wanroij, Cafetaria De Posthoorn Haps en Cafetaria 't Smulhuukske in Oeffelt. www.kuulenpop.nl



Kuulenpop 2006