Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ZEEUWSE MONUMENTEN OPENGEWERKT

Tekeningen van Jan Egas voor Capitool reisgids

Van 24 mei tot en met 18 juni zijn er in het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen bijzondere tekeningen van Zeeuwse monumenten, getekend door de illustrator Jan Egas te zien. Egas maakte deze tekeningen voor de nieuwste Capitool reisgids over Zeeland, die binnenkort verschijnt.

Op 23 mei zal de nieuwste Capitool reisgids officieel gepresenteerd worden. De reisgids dankt haar faam mede aan de prachtige tekeningen die er in staan. Op deze tekeningen staan van de belangrijkste gebouwen dwarsdoorsnedes, zodat de lezer direct een blik in het gebouw kan werpen. Het Zeeuws maritiem muZEEum is één van de gebouwen die afgebeeld worden in de nieuwe reisgids.

Naast het muZEEum zijn er nog meerdere prachtige tekeningen gemaakt. Van het Abdijcomplex in Middelburg, een historische boerderij in Kwadendamme, de Nehalenniatempel in Colijnsplaat. En nog veel meer.

Al deze bijzondere tekeningen zijn te zien in het Zeeuws maritiem muZEEum. De tekenaar achter deze bijzondere tekeningen is Jan Egas, geboren in 1949 te Hardinxveld. Vanaf 1976 is hij werkzaam als freelance illustrator, met als specialisatie architectuur en natuur. Zijn tekeningen sierden menig boek, tijdschrift en product. Sinds 1999 illustreert hij ook verschillende Capitool reisgidsen.

Jan Egas is Jheronimus Bosch (beter bekend als Jeroen Bosch) kenner en in zijn spaarzame vrije tijd is hij vrij kunstenaar.

Het muZEEum is het hele jaar geopend van:
Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498.

Mei 2006


Ingezonden persbericht