ICT Automatisering NV

PERSBERICHT pagina s: 2 Barendrecht, 24 mei 2006

ICT VERWACHT VOORTGAANDE GROEI IN EERSTE HALFJAAR 2006

ICT Automatisering N.V. (ICT) verwacht voor het eerste halfjaar van 2006 voortgaande groei. De start in het eerste kwartaal van dit jaar was, zoals afgelopen jaren gebruikelijk, aarzelend. Dit maakt ICT vandaag tijdens de aandeelhoudersvergadering bekend. Het resultaat na belasting zal ten opzichte van het eerste halfjaar in 2005 naar verwachting stijgen met 15% - 20% terwijl de omzet over dezelfde periode naar verwachting met tenminste 10% zal stijgen. Hierbij zal de autonoom gerealiseerde omzet licht stijgen. Daar waar de omzetgroei uit acquisities met name binnen ICT Embedded zal worden gerealiseerd, zal de autonome omzetgroei vrijwel geheel door ICT Solutions worden gerealiseerd.Het resultaat na belasting zal naar verwachting over het eerste halfjaar van 2006 een stijging laten zien van 15-20% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De strategie van ICT blijft onveranderd. ICT bouwt haar positie in de gekozen markten verder uit en heeft als doel om in deze markten één van de leidende spelers te zijn. Omdat kritische massa hierbij een voorwaarde is zal naast autonome groei ook de aankomende periode worden gekeken naar acquisities. Voor ICT Embedded zal voor de uitvoer van de strategie nadrukkelijk over de grens worden gekeken en wordt gewerkt aan een softwarelab in Midden of Oost Europa. Voor ICT Solutions zal de focus blijven liggen op de Nederlandse markt en wordt gewerkt aan gerichte acquisities.
Verder zal worden gewerkt aan de ontwikkeling van consultancydiensten via ICT NoviQ B.V. en via de beoogde deelname in Improve Quality Services B.V. Een belangrijke marktontwikkeling is dat de werving van professionals in de ICT- software zich, evenals in de jaren negentig, tot een obstakel aan het ontwikkelen is. Dit is zowel in Nederland als Duitsland het geval. Hierbij zijn wel aanzienlijke geografische verschillen vast te stellen. Momenteel beraadt ICT zich op te nemen stappen om te anticiperen op deze dreigende krapte op de arbeidsmarkt. Het aantal personeelsleden bij ICT bedraagt momenteel 780. Het grootste deel van de stijging ten opzichte van eind 2005 wordt veroorzaakt door acquisities. / / / / / / / /
---

Profiel ICT
De activiteiten van ICT zijn onderverdeeld in de divisies ICT Embedded en ICT Solutions. ICT Embedded is marktleider op het gebied van embedded software, waar zij leverancier is van software gerelateerde diensten. ICT Solutions richt zich op het gehele software ontwikkelproces van informatiesystemen die een primair proces besturen of daarover informeren.
De softwareontwikkeling betreft hoofdzakelijk klantspecifieke systemen. De projecten van ICT worden zowel in huis als op locatie van de opdrachtgever uitgevoerd. ICT opereert vanuit zeven vestigingen in Nederland en twee vestigingen in Duitsland. Voor nadere informatie:
De heer A. Schot, directeur ICT Automatisering N.V., telefoon: 0180 - 646 000 Website: www.ict.nl


---


---- --