Corus Group




Share Purchase Agreement ondertekend voor de verkoop van de wals- en extrusieactiviteiten van Corus Aluminium aan Aleris International Inc. voor EUR 826m (£570m)

24 May 2006

Op 16 maart 2006 kondigden Corus Group plc (Corus) en Aleris International Inc. (Aleris) aan dat ze een intentieverklaring hadden ondertekend voor de voorgestelde verwerving door Aleris van de downstream wals- en extrusieactiviteiten aan Corus Aluminium voor een bruto bedrag van ¤826m (£570m).

Na afronding van het consultatieproces met betrekking tot de transactie, zijn Corus en Aleris verheugd om te kunnen bevestigen dat ze een Purchase Agreement zijn overeengekomen.. De transactie vereist nog toestemming van de betreffende regelgevende instanties. De afronding vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2006.

De netto opbrengst van de verkoop zal na aftrek van pensioenverplichtingen, maar voor aftrek van minderheidsbelangen en netto schuld, naar verwachting ongeveer ¤728m (£502m) bedragen. Deze opbrengst zal worden gebruikt om de balans van de Groep verder te versterken en de staalactiviteiten verder te ontwikkelen.. Naar verwachting zal de verkoop geen materieel effect hebben op de netto vermogenspositie van de Groep.

In 2005 realiseerden de downstream wals- en extrusiebedrijven van Corus Aluminium een winst vóór belastingen van ¤47m (£32m). Het totaal van alle activa van deze bedrijven bedroeg per 1 januari 2006 ¤1.120m (£772m). De management teams van deze activiteiten zullen naar verwachting overgaan naar Aleris.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Corus Group plc
Emma Tovey, Investor Relations: Tel: +44(0) 20 7717 4514 Annanya Sarin, Corporate Relations: Tel: +44(0) 20 7717 4532

Opmerkingen


1. Ter verduidelijking is in deze aankondiging een koers van ¤1,45 aangehouden.

De Corus Group Plc (LSE/AEX: CS; NYSE: CGA) is een van de grootste metaalproducenten ter wereld met een jaarlijkse omzet van £10 miljard met grote sites in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen en België. De vier divisies van Corus, Strip Products, Long Products, Distribution & Building Systems en Aluminium, bieden waar ook ter wereld innovatieve oplossingen voor de bouwindustrie, de auto-industrie en de markten voor rails, techniek en verpakkingen. Bij Corus werken 47.300 medewerkers in veertig verschillende landen. Daarnaast is Corus wereldwijd vertegenwoordigd door verkoopkantoren en servicecentra. Door internationale expertise te combineren met plaatselijke dienstverlening aan de klant, vertegenwoordigt het merk Corus kwaliteit en kracht.

Aleris International Inc. is een belangrijke Noord-Amerikaanse producent van gewalste aluminium producten en is wereldleider op het gebied van het recyclen van aluminium en het produceren van specifieke legeringen. Aleris is ook een toonaangevende fabrikant van zinkproducten met toegevoegde waarde, waaronder zinkoxide, zinkstof en zinkmetaal. Het hoofdkantoor staat in Beachwood Ohio, een randgemeente van Cleveland en het bedrijf heeft 41 productiefaciliteiten in de Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Mexico en Wales. Op dit moment zijn er ongeveer 4.000 werknemers in dienst bij Aleris. Voor meer informatie over Aleris kunt u de website www.aleris.com raadplegen.

Aan deze uit het Engels vertaalde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.