Waterschap Noorderzijlvest


Stikstof in gasleidingnet Garmerwolde
23-5-2006

Maandag 22 mei rond het middaguur heeft het waterschap Noorderzijlvest stikstof in het gasleidingnet van Garmerwolde gepompt. Als gevolg hiervan heeft een deel van het dorp Garmerwolde enige uren zonder gas gezeten. Rond 17.00 uur was het probleem met het gasnet opgelost. Onze excuses voor het ongemak. Graag willen we benadrukken dat er geen gevaarlijke situatie voor de inwoners is ontstaan.

Op het terrein van de zuivering moet een gasleiding worden gesloopt. Dit vraagt de nodige veiligheidsmaatregelen. Om de sloopwerkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren moet de leiding met stikstof worden doorgespoeld. Hierbij is onbedoeld stikstof in het openbare gasnet terecht gekomen. Dit betekent dat een aantal huishoudens van het dorp een onbrandbaar gas kregen.

In het proces rondom de renovatie van de rioolwaterzuivering worden nu werkzaamheden uitgevoerd aan de slibverwerking. In de toekomst zal er geen gas meer nodig zijn voor het op gang brengen van de slibafbraak. De gasleiding wordt daarom gesloopt.