Robeco


Robeco introduceert nieuwe vastgoedcertificaten

23 mei 2006

Robeco introduceert twee vastgoedproducten voor particuliere beleggers: het Robeco Vastgoed Certificaat en het Robeco Real Estate High Yield Certificate. Deze nieuwe vastgoedcertificaten zijn voor klanten die onroerend goed in hun portefeuille willen opnemen, maar het nu niet het juiste moment voor beleggen in een beursgenoteerd vastgoedfonds vinden. In het verleden handelden aandelen in dergelijke fondsen vaak met een afslag ten opzichte van de intrinsieke waarde. Vanaf 2004 is te zien dat steeds meer vastgoedfondsen de afslag hebben omgezet naar een premie. Dit betekent dat een belegger op dit moment meer betaalt dan de waarde van de onderliggende vastgoedportefeuille. Daarnaast vertonen beursgenoteerde vastgoedfondsen een hoge correlatie met aandelenmarkten. De nieuwe Robeco vastgoedproducten zijn een alternatief voor beursgenoteerde vastgoedaandelen.

Met het Robeco Vastgoed Certificaat profiteert de klant met meer zekerheid van de ontwikkeling van de Nederlandse kantorenmarkt. Hiermee participeert een klant niet alleen in de gespreide portefeuille van Nederlandse kantoren, maar ook in de hypothecaire banklening, die is aangetrokken ter financiering van dezelfde vastgoedportefeuille. Dit zorgt voor extra stabiliteit in de belegging.
Het Robeco Real Estate High Yield Certificate biedt de mogelijkheid om met een hoge hefboom te participeren in een gespreide portefeuille van Nederlandse kantoren. Annexum Beheer B.V. treedt op als adviseur van Robeco voor de aankoop, het beheer en de verkoop van de kantorenportefeuille.
De nieuwe vastgoedproducten van Robeco spelen in op de ontwikkelingen van de Nederlandse kantorenmarkt. De verwachting is dat de vraag naar kwalitatief goede kantoorpanden zal stijgen, maar dat het aanbod daarbij zal achterblijven. Dat is gunstig voor de waardeontwikkeling. De aantrekkende economie kan leiden tot extra werkgelegenheid. Bij een toename in de werkgelegenheid groeit de vraag naar kantoorruimte. Niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingen vertonen weinig samenhang met aandelen en obligatiemarkten. Ze kunnen daarom zorgen voor meer spreiding in uw portefeuille en een betere verhouding tussen risico en rendement. Een stijgende rente kan de rendementen op vastgoedinvesteringen onder druk zetten. Wel is het rendement relatief stabiel. Huuropbrengsten zorgen bij kantorenvastgoed bijvoorbeeld voor een constante bron van inkomsten. Ook zijn door indexering de huurinkomsten beschermd tegen inflatie, met andere woorden de inflatie wordt al verwerkt in de huren.

HET ROBECO REAL ESTATE HIGH YIELD CERTIFICATE IN HET KORT:

Uitgevende instelling: Robeco Structured Properties I Limited Verwachte looptijd: 10 jaar
Nominale waarde: 25.000
Uitgiftekoers: 100%
Valuta: EUR
Onderliggende portefeuille: circa vijftien verhuurde en/of te verhuren kantoorpanden in Nederland
Portefeuillemanagement: Annexum Beheer B.V.
Geprognosticeerd rendement (gebaseerd op aannamen): gemiddeld 9,1% per jaar ( inclusief couponrendementen)
Geprognosticeerde jaarlijkse couponrente: circa 5,2% (afhankelijk van de bruto inkomsten minus operationele kosten en rente- en aflossingsverplichtingen)
Couponuitkering: per ieder kwartaal, beginnend op 15 december 2006 Uitgiftedatum: 27 juni 2006
Verwachte einddatum: 15 maart 2016
Informatie na aankoop: www.robeco.nl
ISIN-code: XS0245710255
Inschrijfperiode: tot en met 20 juni 2006, 17.00 uur



Robeco