Dienstenbond CNV

PRINCIPE AKKOORD CAO NOB
24-05-2006

CNV Media en de directie van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf N.V. (NOB) hebben een principe-akkoord bereikt over een gewijzigde CAO met een looptijd van 1 april 2006 tot en met 31 maart 2007.

Dit principe-akkoord komt naar onze mening in ruime mate tegemoet aan de voorstellen welke van vakbondszijde werden ingediend. Hoewel de op handen zijnde verkoop van het bedrijf natuurlijk aan de orde was in het overleg, speelde het toch geen grote rol van betekenis om tot deze afspraken te komen.

In met name het salarisdeel zijn we van ver moeten komen. Aanvankelijk wilde uw directie niet verder gaan dan 0,4% structurele salarisverhoging. We hebben toch weten te bereiken dat dit 1,5% per 1 april jl. wordt en tevens zijn daar nog incidentele uitkeringen (in september 1% en 3,5% bonus in december ter vervanging van de resultatendelingsregeling) aan toegevoegd.

Ook zijn er afspraken gemaakt op het gebied van indexatie van NRD-toeslag, roosterplanning voor de langere termijn, een plan van aanpak ter voorkoming van jeugd-werkloosheid (waaronder het aanbieden van stage-plaatsen) en afschaffing van de jeugdstaffels. Er is tevens een regeling sociale begeleiding opgenomen in het geval dat arbeidsplaatsen komen te vervallen. Ook doet de NOB-directie een studie om een eenmalige bijdrage te schenken aan een internationaal maatschappelijk goed doel, e.e.a. op inbreng van CNV Media. Op dit onderwerp is de houding van de directie positief en het contact met CNV Internationaal is of wordt binnenkort gelegd. De gehele tekst van de overeenkomst is bijgevoegd. Graag ontvangen wij uw reactie over dit principe-akkoord. U kunt hiervoor het reactieformulier gebruiken en inzenden voor 2 juni a.s.

Er staat bij de NOB nog een hoop te gebeuren dit jaar, u weet dat als beste. CNV Media zal zich zo goed mogelijk op de hoogte blijven stellen van de gang van zaken met betrekking tot de verkoop van het bedrijf. Voor ons is uw positie daarin van het grootste belang en dat is de directie natuurlijk bekend gemaakt. Wij nodigen u ook uit ons op de hoogte te houden. Tenslotte zijn we samen de vakbond en zonder uw input lopen we het risico een informatieachterstand op te lopen.

Wilt u tevens zo vriendelijk zijn om onze ledenadministratie door te geven als u niet meer bij de NOB werkzaam bent maar bijvoorbeeld bij Dutchview. We kunnen u dan beter van dienst zijn in onze dienstverlening en mailingen betreffende het specifieke bedrijf gericht toezenden.

Om daadwerkelijk kennis te maken met hetgeen wij u als vakbond te bieden hebben nodigen wij u graag uit voor onze "Open dag" op 9 juni a.s. Het personeel op ons kantoor op de Ampèrestraat 10 in Hilversum heet u graag welkom om u te informeren over het (bestuurlijke en juridische) werk van onze vakbond, de voordelen voor de leden (waaronder gratis rechtskundige bijstand in de gezinssituatie) en tevens informatie over loopbaanplanning, -oriëntatie maar ook de ondersteuning welke het Financieel Adviesbureau u kan bieden!

OPEN DAG CNV MEDIA, 9 juni 2006 vanaf 14.00 uur!

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op 035-646 05 80. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl