Gemeente Bolsward


woensdag 24 mei 2006

Mededelingen 24 mei 2006

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. voor het oprichten van 4 bedrijfsunits op het perceel De Wymerts 2 A t/m D;

2. voor het vergroten van een dakkapel op het perceel Oordje 8.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt.

Welstandsbeoordeling
De vergaderingen van de welstandscommissie zijn openbaar. Voor de aanvrager van een bouwvergunning bestaat de mogelijkheid om een mondelinge toelichting te geven. Iedere woensdagmiddag in de even weken is er in het stadhuis een rayonarchitect van de welstandcommissie "Hûs en Hiem" aanwezig. De zitting begint om 13.30 uur. De agenda voor deze zitting is dinsdags daarvoor te bekijken op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 of via de website www.bolsward.nl. Voor informatie en/of vragen over de agenda kunt u contact opnemen met de gemeente Bolsward onder telefoonnummer 0515-578713.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 17 mei 2006, voor het gedeeltelijk vernieuwen en vergroten van de slachtruimte op het perceel Heeremastraat 10;
2. d.d. 16 mei 2006, voor het vergroten van de woning op het perceel Schelte à Bolswertstraat 5.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 22 mei 2006, Friese Greiden Groep, toestemming voor het houden van een bijeenkomst voor de officiële opening van It Heechhout in de parkeerkelder aan de P.A. Bruinsmastraat op maandag 29 mei a.s. tussen 15.00 en 17.30 uur;

2. d.d. 22 mei 2006, mevrouw A. Couperus, voor het houden van een rommelmarkt op de stoep van Grootzand/Kleinzand op zondag 4 juni 2006 tussen 13.00 en 16.00 uur. Er mag alleen vanuit de deuropening worden verkocht.

De burgemeester maakt bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. d.d. 18 mei 2006, St. Truck Tour Bolsward, voor het organiseren van de Truck Tour Bolsward, waarbij de start en finish plaatsvindt bij Compaan Greidanus aan De Marne alhier en een tent wordt geplaatst op het terrein van Compaan Greidanus op zaterdag 10 juni a.s. Op deze dag wordt op industrieterrein de Marne éénrichtingsverkeer ingesteld.
2. d.d. 22 mei 2006, St. Bop, voor het schenken van zwakalcoholische dranken in Ons Gebouw t.b.v. het muziekevenement op donderdag 25 mei a.s. tussen 16.00 en 24.00 uur.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.

Afsluiting straten
In verband met de Lappendag zijn op dinsdag 30 mei a.s. tussen 05.00 en 18.00 uur de volgende straten afgesloten voor het verkeer: Bargefenne, Dijkstraat, Marktstraat, Jongemastraat, Snekerpoort, Skilwyk, Nieuwmarkt, Rijkstraat, Appelmarkt, Marktplein en Achter de Smeden.

Ambtshalve wijziging vergunning Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Bolsward maken bekend dat zij een milieuvergunning ingevolge artikel 8.23 Wet Milieubeheer hebben gewijzigd. Het betreft hier de milieuvergunning verleend op 8 maart 1994, behorende bij de inrichting J. Bleeker BV, op het perceel Hichtumerweg 4 te Bolsward.

Het besluit is ten opzichte van het ontwerpbesluit niet gewijzigd.

Het besluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 25 mei 2006 aanstaande gedurende zes weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1 en bij de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders heeft kenbaar gemaakt alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest binnen de daarvoor gestelde termijn een zienswijze in te dienen, kan, gedurende de termijn dat het besluit ter inzage ligt, een beroepschrift indienen tegen het besluit. Dit beroepschrift moet ingediend worden bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA s-Gravenhage.

Tevens kan op grond van artikel 20.3 van de Wet milieubeheer een verzoek om schorsing c.q. voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (zie eerdergenoemd adres). Het besluit wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.

Beschikking
Wij maken bekend dat wij een geluidsontheffing hebben verleend aan Showtime Dance Events voor het ten gehore brengen van muziek op zaterdag 10 juni 2006 van 14.00 uur tot 00.30 uur in Sporthal De Middelzee, De Blink 3 te Bolsward.

Daarnaast is ontheffing verleend voor het schenken van zwakalcoholische dranken in de sporthal op zaterdag 10 juni a.s. van 14.00 tot 01.00 uur en wordt er aan de achterkant van de sporthal een snackwagen geplaatst.

De beschikking en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 25 mei 2006 tot en met 6 juli 2006 ter inzage bij het bureau VROM van de sector Wonen en Werken op het stadhuis, Kerkstraat 1. Tevens ligt de aanvraag met de daarbij behorende stukken ter inzage in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1.

Volledigheidshalve wijzen wij u erop dat belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na dagtekening een bezwaarschrift bij ons kunnen indienen. Het bezwaarschrift dient op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht te zijn ondertekend en bevat tenminste: a. de naam en het adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.
U wordt verzocht in de linkerbovenhoek van de envelop aan te geven dat uw brief een bezwaarschrift betreft.

Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.
Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek afwijzend is beslist.
Aan de procedure voor voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Nadere informatie over de hoogte van het griffierecht en van de wijze van betalen wordt door de griffie van de rechtbank verstrekt.

Aanvraag voor tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan Stichting Bolsward Promotion heeft een aanvraag tot tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan ingediend. De aanvraag heeft betrekking op het gebruik van de Waaghruimte onder het stadhuis, inclusief het opstellen van een terras, voor de wachtenden van de rondvaartboot in de periode van 1 juli tot 1 oktober 2006. In de ruimte zal koffie/thee en frisdrank te koop aangeboden worden. Het gebruik van de Waaghruimte ten behoeve van horeca-doeleinden is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn voornemens vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen ten behoeve van het hiervoor omschreven gebruik, middels artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het ontwerpbesluit met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 25 mei aanstaande gedurende zes weken tijdens de openingstijden ter inzage in het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk of mondeling uw zienswijze omtrent het ontwerpbesluit kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar, tel.nr. (0515) 578764.

Wijziging belastingverordening
Op 9 mei jl. heeft de gemeenteraad de Verordening op de heffing en invordering van parkeerbelastingen 2006 aangepast. Een aanpassing van dit soort verordeningen moet overeenkomstig het gestelde in artikel 139 van de Gemeentewet worden gepubliceerd door burgemeester en wethouders.

De wijziging heeft betrekking op de fiscalisering van de parkeerboetes binnen de gemeente Bolsward. Met ingang van 1 juni 2006 legt de gemeente zelf de naheffingsaanslagen parkeerbelasting op. Voorheen werden deze op strafrechtelijke wijze door het CJIB opgelegd.

De tekst van het bedoelde raadsbesluit is opgenomen in de losbladige uitgave Gemeentelijke belastingverordeningen. Deze losbladige uitgave is in te zien op het stadhuis (bureau FOW, Kerkstraat 2).

U kunt op verzoek een afschrift van het genoemde raadsbesluit krijgen. U bent dan wel leges verschuldigd.
Het genoemde raadsbesluit treedt in werking op de achtste dag na die van bekendmaking. De datum van ingang is 1 juni 2006.