Dienstenbond CNV

De Model Raam-CAO voor de Accountants- en Administratiekantoren op de schop!
24-05-2006

Het is zover. De Model Raam CAO voor de Accountants- en Administratiekantorenbranche gaat op de schop. En onze leden in deze sector gaan bepalen hoe dat moet gaan gebeuren.

Model Raam-CAO voor de Accountants- en Administratiekantorenbranche, wat is dat ook alweer?
In de accountancysector bestaat geen echte bedrijfstak-CAO. Ook zijn er slechts zeer weinig bedrijfs-CAOs. Hierdoor vallen slechts weinig mensen onder een CAO. Om toch aan werknemers en werkgevers een richtsnoer te bieden qua ontwikkeling van de arbeidsvoorwaarden hebben vakbonden een Model-CAO gemaakt. Jaarlijks wordt deze CAO door vakbonden aangepast. Deze CAO wordt door nogal wat bedrijven vrijwillig gevolgd. Als het bedrijf waar u werkt er één van is, dan is deze CAO voor u heel belangrijk.

Maar er was toch al net wat veranderd?
In januari van dit jaar hebben wij u laten weten wat de jaarlijkse loonstijging zou moeten zijn. Op basis daarvan verhoogden wij over 2005 éénmalige de lonen met 0,5% over 12x het salaris van december 2005. Daarnaast verhogen wij de lonen en de schaalsalarissen per 1 januari 2006 structureel met 1,5%.

Onderhoud van de CAO.
Maar nu is het dus tijd voor groot onderhoud van de CAO. Wij gaan nu aan de slag met het aanpassen en opnieuw vormgeven van de Model Raam-CAO. Dit omdat op veel terreinen wetgeving gewijzigd is die invloed heeft op CAO-artikelen. Dit proces zal enige tijd in beslag nemen.

Maar wat vindt u?
Voordat wij daarmee aan de slag gaan willen wij wel eerst weten wat de leden van onze bond vinden van de huidige CAO. Dus geef vooral uw mening! Met het oog op deze ledenraadpleging hebben wij een digitale versie van de Model Raam-CAO op de site van de CNV Dienstenbond gezet. Het precieze adres is waar uw de CAO kunt downloaden is: http://www.cnvdienstenbond.nl/cnvdienstenbond/vakgroep/vakgroepaccount ants.html

Ja, maar ik heb geen internet
Als u geen internet heeft kunt u contact opnemen met Sandra Rijken van de CNV Dienstenbond. Zij zal u dan een fysiek exemplaar van de CAO doen toekomen.

Voor wanneer moet ik reageren?
U kunt tot 1juli 2006 uw mening ten aanzien van wat er gewijzigd moet worden aan de Model Raam CAO, mailen naar s.rijken@cnvdibo.nl

Vragen?
Als u nog vragen heeft over deze nieuwsflits kunt u contact met ons opnemen via 023-5651052 of via m.limmen@cnvdibo.nl