Ingezonden persbericht


LANDesk integreert antivirus in zijn beheeroplossingen

LANDesk® Management Solutions 8.7 ondersteunt migratie naar Windows Vista

Schiphol-Rijk, 24 mei 2006 - LANDesk Software, leverancier van geïntegreerde oplossingen voor desktop-, security- en procesmanagement, introduceert versie 8.7 van zijn krachtige beheeroplossingen. De verbeteringen in versie 8.7 helpen klanten bij het oplossen van concrete IT-vraagstukken, zoals het beheren van producten van verschillende leveranciers en het beheer van gedistribueerde IT-omgevingen. Bovendien is de nieuwe versie al geschikt voor de ondersteuning van de toekomstige migratie naar het nieuwe Windows Vista-besturingssysteem.

De nieuwe versie is gebaseerd op het beheerplatform van LANDesk. Belangrijke onderdelen zijn de LANDesk® Management Suite, LANDesk® Security Suite, LANDesk® Server Manager, LANDesk® Handheld and Embedded Device Manager. LANDesk Security Suite 8.7 is uitgerust met een geïntegreerde antivirus-engine en -console, en benut alle voordelen van het complete beheerplatform van LANDesk. Op basis van deze technologie kunnen klanten de handhaving van het beveiligingsbeleid van organisaties volledig vooraf instellen en automatiseren. Dit vergemakkelijkt het scannen en verwijderen van virussen en spyware, de detectie van root kits en het beheer van het patchproces. Dit alles vindt plaats vanuit één enkele console. Doordat hierdoor niet langer verschillende beveiligingsoplossingen op alle computers in een bedrijf nodig zijn, besparen bedrijven tijd en geld. Bovendien hoeven ze niet langer diverse databasebestanden bij te houden en is er geen training meer nodig voor optimale beveiliging.

"Tot nu toe bood LANDesk Security Suite 8.6 de mogelijkheid een aantal bekende antivirusproducten te beheren, en die ondersteuning blijven we bieden", zegt Dave R. Taylor, Vice-President Worldwide Marketing van LANDesk Software. "Onze klanten willen echter dat we naast beheerfunctionaliteit ook antivirusfunctionaliteit in onze producten integreren. Deze functionaliteit en het vermogen om geïnfecteerde en verdachte bestanden in quarantaine te zetten of te versleutelen, verhogen het beveiligingsniveau."

LANDesk Management Suite 8.7 biedt nieuwe mogelijkheden ter ondersteuning van besturingssystemen, zoals 32 bit pre-boot-omgevingen voor Windows PE en LDLinux. De suite ondersteunt ook de nieuwe Microsoft WIM Ximage-technologie. Al deze opties helpen klanten bij de voorbereiding op de migratie naar Windows Vista.

LANDesk Handheld and Embedded Device Manager 8.7 geeft IT-organisaties meer mogelijkheden om de groeiende mobiliteit binnen netwerkomgevingen te beheren en te beveiligen. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor platforms als Windows Mobile 5, Wyse S30, 3125 SE, Neoware e100 en e500, Capio One, HP T5520 en Teklogix 753.

Prijs en beschikbaarheid
LANDesk Management Solutions 8.7 komt in juni 2006 op de markt via LANDesk® Expert Solution Providers (ESPs). De prijs is nog niet bekend, maar is in lijn met die van de huidige LANDesk-oplossingen, met uitzondering van de prijs van het nieuwe product LANDesk Antivirus. Prijzen voor upgrades naar deze versie voor gebruikers van de huidige LANDesk Management Suite volgen in juni.

# # #

LANDesk Software
LANDesk Software is leverancier van configuratie- en beveiligingsbeheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur. Het bedrijf helpt duizenden organisaties bij de eenvoudige inzet en het gebruik van end-to-end beheeroplossingen. LANDesk Software heeft zijn hoofdkantoor in Salt Lake City in Utah (Verenigde Staten) en vestigingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht