Ingezonden persbericht


Persbericht

Conzto met nieuwe aanwinst naar eerste internationale toernooi

-Conzto gameteam voegt nieuwe topspeler toe-

Almere, woensdag 24 mei 2006

Gamekampioen Conzto, de Nederlandse vertegenwoordiging tijdens de Electronic Sports World Cup in Frankrijk, heeft Dennis "muh" van Maurik weten te strikken. De 19-jarige Utrechter kwam van het Nederlandse Team Plasa. Vanaf aankomend weekend, op het Gamezone toernooi in Antwerpen, zal Van Maurik de plaats van Maikel "Crimson" ter Borgh innemen.

Het professionele gameteam Conzto heeft enkele weken geleden een frisse start gemaakt. Dit onder een nieuwe naam en organisatie. Conzto betekent "to stand together" in het Latijns. Het aantrekken van een ervaren en zeer gemotiveerde speler als Van Maurik is daarom ook een stap in de goede richting. Voor Maikel ter Borgh zal zijn carrière als competitieve Counter-Strike speler beëindigen. Ter Borgh had al enige tijd de drang om te stoppen met topgaming. Dit vanwege persoonlijke redenen.

"Ter Borgh is een topgamer met veel klasse. Een teamspeler die overal uit de voeten kan en tactisch zeer begaafd is. Daarom is het erg jammer om hem te zien stoppen." Dit zegt Frank van Schaik, teamcoach van Conzto. "Met Van Maurik hebben we een uitstekende nieuwe vijfde speler gevonden. Een topgamer met veel talent en ervaring, die ook erg goed in de groep past."

Aankomend weekend speelt het team van Conzto zijn eerste internationale toernooi met de nieuwe aanwinst. Conzto is uitgenodigd voor het Gamezone toernooi in Antwerpen, waar vier eredivisie gameteams tegen elkaar zullen strijden. Voor Conzto is deze competitie een grote uitdaging om aan deel te nemen. Tijdens deze Antwerpse game-evenement wordt namelijk veel publiek en internationale pers verwacht. Zowel in Antwerpen als straks in Parijs ($400.000,-) valt er veel geld te verdienen.

Voor meer informatie kunt ook de website bekijken: www.gamezonedesingel.be.

Toernooienschema:
Conzto zal zich gaan voorbereiden op de Wereldkampioenschappen gaming in Parijs (28 juni t/m 2 juli) en het voorkwalificatietoernooi van de Olympische spelen voor gaming (World Cyber Games). Dit voorkwalificatietoernooi zal 3 juni plaatsvinden in 'The Game Syndicate' te Scheveningen. De top-vier van dit toernooi zal het tegen elkaar opnemen in de ultieme Nederlandse finale. De beste van deze vier finalisten mag Nederland vertegenwoordigen op het formule 1 circuit van Monza in Italië, de locatie van het eindtoernooi van de World Cyber Games 2006.

Over Conzto:
Conzto is een gloednieuw professioneel gamingteam dat net is opgericht en nu al goed scoort. Dit team speelt het competitieve spel "Counter-Strike". Eén van 's werelds populairste games. Het team bestaat uit vijf jonge topgamers, van Nederlandse afkomst, die al sinds 2003 bij de absolute top horen van Nederland.

Het team:
Mike "xyLo" van den Bergh
Roy "r0y" Gerritsen (Aanvoerder)
Dennis "muh" van Maurik
Luc "MasterMe" Verkuil
Ferdi "xire" Senel

Frank van Schaik (Coach)

Over enkele weken zal er meer informatie volgen over het team van Conzto en de organisatie. Dan zal er tevens een uitgebreide website de lucht in gaan.

-EINDE PERSBERICHT-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joris van Laerhoven:

Mobiel: 06 46 255 227
Mail. Joris.van.laerhoven@gmail.com