KNMG

Systeem voor accreditatie in gebruik genomen

De proefversie van het internet-accreditatiesysteem GAIA* is in gebruik genomen door de accrediterende verenigingen voor huisartsen, internisten en psychiaters. Dit systeem ondersteunt binnenkort het aanvragen en verlenen van accreditatie voor nascholing voor alle specialismen. De 200 accreditatie-punten die iedere specialist elke vijf jaar nodig heeft voor zijn herregistratie, worden in het persoonlijk dossier van elke arts bijgeschreven. De punten kunnen zo eenvoudig digitaal aan de specialisten-registratiecommissies worden aangeboden voor herregistratie.

Voor de zomer start een pilot voor een groep huisartsen en specialisten om ze toegang te geven tot dit persoonlijk dossier van gevolgde nascholing. Ook neemt een aantal andere wetenschappelijke verenigingen voor de zomer de applicatie in gebruik. In de loop van 2006 sluiten nagenoeg alle 34 verenigingen zich aan. Meer informatie over het project en de applicatie GAIA is te vinden op www.knmg.nl/accreditatie.


* Achtergrond
Wetenschappelijke verenigingen van huisartsen, verpleeghuisartsen, medisch specialisten en sociaal geneeskundigen hebben besloten om met één geautomatiseerd systeem voor accreditatie te gaan werken; één applicatie die zowel toegankelijk is voor de verenigingen als voor specialisten en aanbieders van nascholing. De KNMG ontwikkelt de applicatie samen met softwareleverancier Xaurum onder de naam GAIA (Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie).

Laatst gewijzigd: 19-05-2006